HELE VEIEN: Fra undergrunnen i San Fransico Bay til innvielsen i Rock And Roll Hall Of Fame i april 2015.
HELE VEIEN: Fra undergrunnen i San Fransico Bay til innvielsen i Rock And Roll Hall Of Fame i april 2015. Foto: Ap

1. Sweet Children
Det var det første bandnavnet Billie Joe Armstrong og bassist Mike Dirnt tok når de spilte sin første konsert som band på Roy Hickory Pit i Vallejo i 1987. Da var de begge 15 år gamle.
Senere samme år fikk de med trommis John Kiffmeyer og tok navnet Green Day.

Artikkelen fortsetter under bildet.
GreenDay80s
I STARTEN: Billie Joe og Mike Dirnt med trommis John Kiffmeyer. Foto: Tumblr


2. Lang vei å gå
Alle må starte et sted, og det tar tid å bli blandt verdens største band. Se konsertvideoen hvor de spiller en gratis konsert på Pinole Valley High School i California, to år før "Kerplunk" ble utgitt. Kameramannen har trolig parkinson, men kult opptak for ettertiden uansett.

Artikkelen fortsetter under videoen.


3. Tromme-erstatter
Kiffmeyer synes han skulle fullføre skolen, hørt slikt. Så da tredde Tre Cool midlertidig inn i stillingen i 1990. Han trommet seg inn i hjertene til Armstrong og Dirnt og ble fast inventar etter han spilte inn bandets andre album "Kerplunk". Kiffmeyer er i dag filmfotograf, med green screen som hovedfelt.

4. Kastet ut av fly
Ikke i luften så klart, men før take-off. Billie Joe Armstrong hadde nemlig latt buksene sagge litt for mye. Det synes ikke flyvertinnene noe særlig om tydeligvis.  
Det ble ryddet opp i kort tid etter ved at flyselskapet ga han en plass på neste fly når de så omfanget av denne tweeten:5. Inkognito
Green Day gikk i skjul under navnet "The Network" og slapp albumet "Money Money 2020" i 2004. Ingen har bekreftet at dette faktisk er Green Day, men likhetene er for like til å være en tilfeldighet. 
Og det hjelper heller ikke på at navnene er så åpenbart falske, som Fink (Armstrong), Van Gough (Dirnt), The Snoo (Tré Cool), Balducci (White) og ukjente Captain Underpants.

Artikkelen fortsetter under videoen.

6. Rockemusikal
American Idiot fra 2004 ble en så stor suksess og et viktig comeback for bandet at de tok den til Broadway i 2010. Billie Joe Armstrong hadde selv hovedrollen som St. Jimmy i 50 forestillinger. Flere kanaler