PUBLISERT: Denne 8 åringen ble mobbet for sin fascinasjon for insekter. Nå er hun publisert i vitenskapsblad.
PUBLISERT: Denne 8 åringen ble mobbet for sin fascinasjon for insekter. Nå er hun publisert i vitenskapsblad. Foto: Screenshot/Twitter
Åtte år gamle Sophie Spencer elsker insekter. Det har hun gjort siden hun var to år gammel.

Hun samler på dem, gir dem navn, snakker med dem og kysser på dem, forteller mammaen til Sophia, Nicole Spencer til Huffington Post.

Men denne fascinasjonen har ført til at hun blir mobbet av sine jevnaldrende, forteller moren. Sophia møter ofte opp på skolen med et insekt på skulderen, som hun stolt vil vise frem og fortelle om. Men de andre erter henne for det.

Men nå har hun blitt oppdaget av entomologer over hele verden, etter at moren la ut et innlegg om henne på Twitter: 

"Jeg har en åtte år gammel datter, som elsker å lære og utforske biller og insekter. Hun blir ofte ertet på skolen fordi hun stadig viser fram sine nye insektsvenner, som hun stolt bærer på skulderen.

Hun har spurt i over ett år nå, om det er noe hun kan jobbe med når hun blir stor, og jeg har sagt at selvsagt kan hun det. Men jeg er redd jeg snart ikke har mer å lære henne.

Derfor lurer jeg på om en profesjonell entomonolog har mulighet til å snakke med henne på telefon, og oppmuntre henne til å fortsette med lidenskapen sin, til tross for at hun blir ertet"


Dette innlegget har fått svar fra entomonologer over hele verden. De har sendt henne signerte bøker, invitert henne på besøk og fortalt om sine lignende barndomsopplevelser.

I sommer fikk hun til og med lov til å jobbe sammen med entomonolog Ph.D. Morgan Jackson, som har publisert arbeidet deres i det vitenskapelige tidsskriftet Annals of the Entomological Society of America. 


I publikasjonen skriver åtte åringen blant annet: 

- Hvis noen sier at insekter ikke er for jenter, så blir jeg skikkelig sinna på dem. Men jeg sier ingenting. Jeg bare snakker ikke til dem.

- Jeg tror at alt er for alle, inkludert insekter, konkluderer hun.

Flere kanaler