Aretha Franklin ble 76 år gammel.
Aretha Franklin ble 76 år gammel. Foto: AP
Sangerinnen Aretha Franklin døde torsdag, det melder hennes talsperson til AP. Franklin ble 76 år gammel. Hun døde i sitt hjem i Detroit, etter hun den siste tiden har vært alvorlig syk med kreft i bukspyttkjertelen.

Sangeren kommer til å bli husket for sanger som «Respect», «Natural Woman» og «I Say a little Prayer». Med sine 18 Grammys og en rekke andre utmerkelser ble hun utnevnt som «souldronningen».

Lenge leve dronningen
I 2010 avlyste Franklin en rekke konserter for å operere vekk en svulst. Hun gjorde comeback i 2013, men har etter den tid vært nødt til å avlyse flere konserter på grunn av helsen.

En av hennes siste konserter var i 2017 sammen med Elton John, da det ble arrangert 25 år jubileumsgalla for «Elton John AIDS Foundation». 


«Hele verden vil savne henne, men vil alltid glede seg over hennes bemerkelsesverdige arv. Dronningen er død. Lenge leve dronningen», skrev John på sin Twitter-konto, som en av flere meldinger om souldronningen. 

Familievenn og underholdningsjournalist Roger Friedman skrev en personlig spalte hos Showbiz 411 der han søndag fortalte at Aretha Franklin var kommet hjem og omgitt av familien. Hun var alvorlig syk.

- Aretha er omgitt av familien og mennesker som står henne nær. Hun vil bli dypt savnet både som mor, søster, venn og kusine. Men arven etter henne er større enn livet selv. Det er ikke bare Rolling Stone som har kalt henne den største sangeren gjennom tidene, og at hun er dronningen av soul. Lenge leve dronningen, skrev Friedman.

Talkshowdronningen Oprah Winfrey uttalte i 2003 at Franklins stemme var en nasjonalskatt og at hun er den ubestridte dronningen av soul gjennom tidene. 


Flere kanaler