Christer har laget deilig asparges, her inspirert av det italienske flagget.
Christer har laget deilig asparges, her inspirert av det italienske flagget. Foto: P4
Du trenger:
- Hvit asparges
- Grønn asparges
- Smør
- Salt
- Pepper
- Sitronskall

Slik gjør du det:
Den hvite aspargesen skal legges i en stekepanne med vann på lav varme. Legg til en god klatt smør, en teskje salt, en spiseskje sukker og sitronskall. 

Grønn asparges kokes i 2-3 minutter om du vil ha den al dente. La den koke i 7-8 minutter om du vil ha den myk og søt. 

Tips: Pensle med litt smør og salt før serivering.

Vi jukset i dag med Jacobs ferdige hollandaise, men du kan lage den selv ved å følge denne oppskriften:

Appelsin-Hollandaise
3 dl hvitvin
1 laurbærblad
1 sjalottløk, hakket
2 eggeplommer
2 dl klaret smør
2 Appelsiner
Salt og pepper
Litt presset sitron
 
Slik gjør du det:
1. Reduser hvitvinen sammen med laurbærblad og sjalottløk til det er igjen en firedel av væsken.
2. Sil og press igjennom all væsken. Tilsett eggeplommene mens reduksjonen er lun. Visp til blandingen er luftig.
3. Tilsett klaret, temperert smør (ca. 60 grader) litt etter litt og rør det godt inn i blandingen. Blir den veldig tykk, kan den sprekke. Da må du ha i en spiseskje kaldt vann. Blir ikke blandingen tykk nok, kan du sette bollen over et vannbad (en gryte med varmt til kokende vann) og piske til den blir tykkere.
4. Tilsett appelsinsaften som du koker ned fra to appelsiner.  Smak til med salt, pepper, sitronsaft og krydre gjerne til med litt appelsinskall.


For flere tips, sjekk ut videoen fra da Christer lagde retten hos oss:

Flere kanaler