SKUMMEL: Her ved Sadelmakaren barnehage i Malmö har visningen av en Albert Åberg-film ført til bråk.
SKUMMEL: Her ved Sadelmakaren barnehage i Malmö har visningen av en Albert Åberg-film ført til bråk. Foto: Malmö stad/Cappelendamm
En barnehage i svenske Malmö har nå stanset alle filmvisninger. Årsak: Et barn skal ha fått mareritt av å se på Albert Åberg i barnehagen.

Redd en hel uke
I et brev til skoleledelsen i byen, forteller en forelder at hans barn hadde hatt "uhyggelige mareritt" etter å ha sett filmen «Albert og udyret» i barnehagen. Videre står det at barnet fortsatt var redd hele uken etter filmvisningen.

Forelderen mener også at det vises altfor mye film, «uten pedagogisk grunn», skriver Helsingborgs Dagblad.

Skoleledelsen i Malmö har nå bestemt seg for å stanse all visning av film i barnehagen i tiden framover. I tillegg skal personalet informere foreldrene om hvilke aktiviteter som planlegges.

LES OGSÅ: Foreldre kan få bot hvis barnet hentes for sent i barnehagen

- Første gang noen har blitt opprørt
Filmen fra 1980 handler blant annet om at den populære barnefiguren har fått for seg at det finnes et udyr under sengen.

- Filmen har gått på kino i 25 år. Det kan nok være en million barn som har sett den. Dette er første gang jeg hører at en forelder har blitt opprørt, sier Pelle Svensson, som var med og lagde filmen, til Helsingborgs Dagblad.

LES OGSÅ: «Til alle egoistiske, separerte foreldre»

Flere saker

Kulderekord i Lom Mens juni ble en måned preget av varmerekorder, har juli startet med kulderekord. Lørdag 04.07 2020
Flere kanaler