LEGENDE: Bob Dylan kan miste 8 millioner svenske kroner.
LEGENDE: Bob Dylan kan miste 8 millioner svenske kroner. Foto: AFP
Da Nobelprisen ble delt ut i fjor høst, var det Bob Dylan som fikk prisen i litteratur. Han er den aller første musikeren som noen sinne har fått litteraturprisen. Men han er også den aller første som har forholdt seg taus etter kunngjøringen av den prestisjetunge prisen. 

Dylan glimret også med sitt fravær under selve prisutdelingen den 10. desember i fjor, men hadde da skrevet en takketale som ble lest opp. Denne talen er nå lagt ut i sin helhet på nobelkomiteens hjemmeside.

Men siden den gang har det vært taust fra hans kant. Og nå risikerer han å ikke få utdelt prispengene, hvis han ikke holder tale før 10. juni, skriver den svenske avisen Expressen.


– Bob Dylan må holde sin forelesning senest 10. juni for å tildeles pengene for Nobelprisen i litteratur – det fremgår av Svenske Akademiets vedtekter, skriver Sara Danius, sekretær for akademiet på sin blogg.

Han kan altså miste 8 millioner svenske kroner, om han ikke kommer til Sverige for å holde forelesningen.

Dylan skal være kjent med at forelesningen må holdes, men det skal ennå ikke være inngått noen avtale, skriver avisen.

Paradoksalt nok skal Bob Dylan være i Sverige i helgen, for å holde to konserter i Stockholm. Det spekuleres derfor om forelesningen skal holdes snart. Men ingen i Nobelakademiet har altså hørt noe fra ham.Flere kanaler