Fotograf Ricki Beason lager kalendere for å endre menneskers syn på omplasseringshunder. Prosjektet har hun valgt å kalle «Heartthrobs and Hound Dogs».

Se kalenderbildene i bunnen av saken.

Beason mener folk ofte feilaktig tenker at omplasseringshunder ikke er like bra som andre hunder, og ønsker å endre denne tankegangen.

– Jeg kom på ideen etter at jeg begynte med fotografering av omplasseringshunder, og ønsket å gjøre et prosjekt som ville hjelpe til å redde flere på en gang, forteller Beason til P4.

Det er tredje året Beason lager denne kalenderen, men konseptet har forandret seg med tiden. 

Det første året inneholdt kalenderen bildet av brannmenn og omplasseringshunder, men da det gikk opp for fotografen at det allerede fantes utrolig mange brannmenn-kalendere begynte hun å undersøke andre muligheter.


– I 2016 gjorde jeg noen store endringer. Jeg byttet ut brannmennene med miliærveteraner, og det tok helt av, forteller Beason.

Kalenderen det året ble omtalt av flere internasjonale medier og samlet inn nesten 250.000 kroner til formålet.

I neste års kalender har Beason valgt å slå sammen den opprinnelige ideen med fjorårets suksess. Kalenderen for 2017 vil derfor inneholde bilder av veteraner fra Dallas, politimenn fra Austin og brannmenn fra Houston.

– Responsen så langt har vært utrolig positiv. Folk elsker det!, forklarer fotografen.


Ved å kombinere bilder av tjenestemenn og omplasseringshunder ønsker Beason skal sette mer pris på den utrolige jobben veteraner, politimenn og brannmenn gjør for samfunnet.

– Det varmer hjertet mitt å se hvor mange som har støttet dette prosjektet og gitt det så gode tilbakemeldinger, sier Beason.

Her kan du se noen av bildene fra neste års kalender:


Flere saker

- Historisk stor sak Politiet har i dag pågrepet en tiende person i det de kaller en historisk stor sak om seksuelt misbruk av hunder. Onsdag 23.09 2020
Setter inn flere tiltak mot muslimhat Økt fokus på diskriminering av muslimer i skolen og registrering av hatkriminalitet hos politiet. Onsdag 23.09 2020
Flere kanaler