RADMAGER: Du kunne se hvert ben i kroppen på hesten Thor da dyrevernorganisasjonen RSPCA tok dette bildet. I denne tilstanden red eieren hans på ham som normalt.
RADMAGER: Du kunne se hvert ben i kroppen på hesten Thor da dyrevernorganisasjonen RSPCA tok dette bildet. I denne tilstanden red eieren hans på ham som normalt. Foto: RSPCA
Engelske Charlotte McPherson får ikke lov til å eie hester på ti år etter at det ble oppdaget at hun red rundt på en hest som var så tynn at den mest av alt så ut som et skjelett. Det ble bestemt i «Birmingham Magistrates Court», skriver Independent

Den 22 år gamle jenta la tidligere i år ut bilder av seg selv og hesten Thor på Facebook, og det fikk dyrevernorganisasjonen «Royal Society for the Prevention of Cruelty to Animals» (RSPCA) til å reagere. 

«Thor så utrolig tynn ut og du kunne se så godt som hvert ben i kroppen hans. Det var opplagt for alle som så ham at han ikke hadde det bra», forteller inspektør ved RSPCA, Suzi Smith. 

Saken fortsetter under bildet


Straffet
Selv om hesten var i dårlig forfatning fortsatte McPherson å ri Thor og under et ridestevne i mars hadde hun dekket til hestens bakdel slik at dommerne ikke skulle se hvor tynn han var. 

Men heldigvis ble det oppdaget og McPherson ble stilt for retten. Der erkjente hun to tilfeller av dyreplageri og som følge av det får hun ikke eie hester på ti år, i tillegg til at hun fikk 160 timer med samfunnsstraff og en bot.

Saken fortsetter under bildet
Thor
FIN FORM: Thor har fått et nytt hjem og ser ut som en helt ny hest. Hans tidligere eier har blitt dømt i retten og kan ikke eie hester i ti år fremover. Foto: RSPCA


Nytt liv
Det viste seg at grunnen til vekttapet til Thor var at han hadde fått mark i kroppen og at dette ikke hadde blitt behandlet. Han har nå blitt tatt vare på av «Retraining of Racehorses» og er tilbake ved god helse.  

«Thor har det veldig bra og har fått et nytt hjem. Han elsker sitt nye liv og når du ser ham nå er det vanskelig å tro at det er den samme hesten som var så dårlig tidligere i år», forteller Suzi Smith til RSPCA.


Flere saker

Kulderekord i Lom Mens juni ble en måned preget av varmerekorder, har juli startet med kulderekord. Lørdag 04.07 2020
Flere kanaler