LØVEMAT: Danske dyrehager vil ha kjæledyr for å mate rovdyrene i parken.
LØVEMAT: Danske dyrehager vil ha kjæledyr for å mate rovdyrene i parken. Foto: Shutterstock
Det er de to danske dyrehagene København Zoo og Givskud Zoo i Jylland som ifølge danske TV2 mater løvene, tigrene, ulvene og de tasmanske djevlene sine med de besøkendes kjæledyr. Dagbladet omtalte saken først i Norge.

For øyeblikket har København Zoo tre måneders ventetid for å donere hester på grunn av begrenset fryseplass. Men gnagere tas imot på kort varsel.


– Morsomme å tygge på
Ifølge avisa mottar dyrehagen for øyeblikket i gjennomsnitt fem til seks kaniner i måneden, men de tar også imot andre gnagere.

– Det er godt for dyrene å få en variert kost slik at det ikke alltid er ku eller hest som står på menyen. Organene deres er supersunne for dyrene, og så har de pels, som gjør dem morsomme å tygge på, sier dyrepasser i København Zoo, Ann-Sofie Eller.

Overfor Ekstra Bladet informerer presseansvarlig Jacob Munkholm Hoeck at dyrehagen ikke tar imot hunder og katter.

– Vi snakker om dyr på gnagernivå. Vi er lovpålagt å avlive dem før vi gir dem til rovdyrene, så selvfølgelig gjør vi det, sier han til avisa.

tIGER
SULTEN?: Dyrehager i Danmark tar imot kaniner, marsvin og hamstere for å sikre rovdyrene et variert kosthold. Foto: Shutterstock

– Vi har behov for dem
Hvis det er noen som vil levere kjæledyrene sine til dyrehagen, gjør man dette selv i en kasse, ifølge Jyllandsposten

Dyrehagene er opptatt av at barna skal forstå hvordan naturen fungerer, derfor får barna forklart hva som skjer etter de har donert bort kjæledyrene.

– Folk blir jo berørt av situasjonen. Derfor bruker vi god tid på å fortelle dem om hva som skal skje, og jeg tror foreldrene synes det er bra at det skjer noe bra med dyrene etter de blir drept, sier Eller.

Muligheten til å gi bort kjæledyr til dyrehagen er relativt ny. Til Berlingske sier parkens direktør, Richard Østerballe, at beslutningen ble tatt etter flere henvendelser fra kjæledyreiere som ville kvitte seg med dyrene sine.

– Vi gjør det ikke for å tilby folk å få dyrene deres avlivet, men fordi vi har behov for dem. Flere saker

- Historisk stor sak Politiet har i dag pågrepet en tiende person i det de kaller en historisk stor sak om seksuelt misbruk av hunder. Onsdag 23.09 2020
Flere kanaler