LØVEMAT: Danske dyrehager vil ha kjæledyr for å mate rovdyrene i parken.
LØVEMAT: Danske dyrehager vil ha kjæledyr for å mate rovdyrene i parken. Foto: Shutterstock
Det er de to danske dyrehagene København Zoo og Givskud Zoo i Jylland som ifølge danske TV2 mater løvene, tigrene, ulvene og de tasmanske djevlene sine med de besøkendes kjæledyr. Dagbladet omtalte saken først i Norge.

For øyeblikket har København Zoo tre måneders ventetid for å donere hester på grunn av begrenset fryseplass. Men gnagere tas imot på kort varsel.


– Morsomme å tygge på
Ifølge avisa mottar dyrehagen for øyeblikket i gjennomsnitt fem til seks kaniner i måneden, men de tar også imot andre gnagere.

– Det er godt for dyrene å få en variert kost slik at det ikke alltid er ku eller hest som står på menyen. Organene deres er supersunne for dyrene, og så har de pels, som gjør dem morsomme å tygge på, sier dyrepasser i København Zoo, Ann-Sofie Eller.

Overfor Ekstra Bladet informerer presseansvarlig Jacob Munkholm Hoeck at dyrehagen ikke tar imot hunder og katter.

– Vi snakker om dyr på gnagernivå. Vi er lovpålagt å avlive dem før vi gir dem til rovdyrene, så selvfølgelig gjør vi det, sier han til avisa.

tIGER
SULTEN?: Dyrehager i Danmark tar imot kaniner, marsvin og hamstere for å sikre rovdyrene et variert kosthold. Foto: Shutterstock

– Vi har behov for dem
Hvis det er noen som vil levere kjæledyrene sine til dyrehagen, gjør man dette selv i en kasse, ifølge Jyllandsposten

Dyrehagene er opptatt av at barna skal forstå hvordan naturen fungerer, derfor får barna forklart hva som skjer etter de har donert bort kjæledyrene.

– Folk blir jo berørt av situasjonen. Derfor bruker vi god tid på å fortelle dem om hva som skal skje, og jeg tror foreldrene synes det er bra at det skjer noe bra med dyrene etter de blir drept, sier Eller.

Muligheten til å gi bort kjæledyr til dyrehagen er relativt ny. Til Berlingske sier parkens direktør, Richard Østerballe, at beslutningen ble tatt etter flere henvendelser fra kjæledyreiere som ville kvitte seg med dyrene sine.

– Vi gjør det ikke for å tilby folk å få dyrene deres avlivet, men fordi vi har behov for dem. Flere saker

Jahn Teigen er død Den folkekjære sangeren og musikeren Jahn Teigen er død, 70 år gammel. Tirsdag 25.02 2020
Ba folk gi penger som beskyttelse mot korona Den kristne TV-kanalen Visjon Norge hevder at pengegaver til kanalen vil beskytte giverne mot koronaviruset. Fredag 28.02 2020
Flere kanaler