STORT HJERTE: Daglig leder på Peppes i Fredrikstad, Nejra Osmic, åpner dørene og deler ut gratis mat på selveste julaften.
STORT HJERTE: Daglig leder på Peppes i Fredrikstad, Nejra Osmic, åpner dørene og deler ut gratis mat på selveste julaften. Foto: Peppes/Skjermdump
Telefonen til Nejra Osmic har ikke stått stille det siste døgnet. Hun er daglig leder på Peppes i Fredrikstad, og i går la hun ut et innlegg på restaurantens Facebook-side som har fått voldsom respons.Nesten 16.000 har likt innlegget, og det er delt mer enn 3.500 ganger.

LES OGSÅ: Gledet seg så mye til pakkene at han kastet opp

Vil gi folk et sted å være

– Selv kan man føle at det er ensomt å sitte alene en lørdag kveld, noen har det slik hver dag. Jeg ønsker gi noen et sted å være, enten om det er fordi de ikke har noen å være sammen med eller fordi de ikke har råd til mat, sier Nejra til Fredriksstad Blad, som først omtalte saken.

Hun forteller at idéen oppsto spontant, og at hun nå har fått med seg sju-åtte ansatte, som har sagt ja til å hjelpe til på selveste julekvelden.

– Vi vil lage langbord og legge til rette for at folk kan sitte sammen, forteller hun til lokalavisen.

Så lenge folk vil
Responsen etter innlegget har vært enorm.

- Telefonen har ikke stått stille et sekund, sier Osmic til P4.

Planen er nå å åpne dørene for alle som vil komme i 17-tiden på julaften, og holde åpent så lenge folk har lyst til å være der.

LES OGSÅ: Frisør klipper hjemløse - helt gratis!


Flere kanaler