Foto: NTB scanpix
Verdens befolkning har i flere tiår jobbet hardt sammen for at vi skal holde oss sykdomsfrie, men den nye skremmende trenden som virkelig nå skyter fart kan ødelegge mye.

Vær oppmerksom
Lær deg hva betydningen av "stealthing" er først som sist. "Stealth" oversatt til norsk er "skjult" og her kommer vi til sakens kjerne.

Den nye trenden er rett og slett at menn i skjul, nå tar av kondomet under samleiet uten at partneren legger merke til det.

Årsaken
I følge magasinet Forbes hevdes det at årsaken til at at trenden er økende, er menns ønske om å være mer dominerende og få fullstendig kontroll over sin sexpartner.

At trenden kan være livsfarlig er ingen hemmelighet i disse tider, hvor du lett kan finne deg en date kun ved hjelp av en telefonapp og et sveip eller to.

Saken fortsetter under bildet.

Condom
PÅ ELLER AV: Tillit er viktig i et forhold, men kan man lengre stole på at kondomet er på, til tross for at pakken er tom? Foto: AFP

Tillit
I et forhold er tillit en selvfølge for at to personer skal fungere sammen, men når man kommer til f.eks one night stands eller Tinder-dates, er det lysten som styrer og det kan fort hende at det blir en tur i halmen allerede første gang.

Tillit mellom to eksisterer sjelden før det har gått en stund og faren for spredning av kjønnssykdommer er betydelig større ved "stealthing".

Chatforum og guide
Etter litt research på nett, tok det ikke lang tid før vi fant ut at det finnes egne forum hvor diskusjoner og egne guider til hvordan man gjennomfører en "stealthing" faktisk eksisterer.


Kvinner ikke bedre
I følge en sak skrevet av Huffington Post har det også forekommet "stealthing" blant kvinner, ved blant annet  å stikke hull i kondompakken med knappenål, med hensikt om å bli gravid.


Straffbart
I Norge verserer det usikkerhet om hvorvidt denne trenden per nå faktisk kan straffes, siden ordlyden i straffelovens kapittel 26 fokuserer mest på "vold og truende adferd" og flere instanser er nå godt i gang med arbeidet for å få dette lovfestet en gang for alle.


I 2016 ble en mann dømt til 12 måneders fengsel i Sveits for å ha fjernet kondomet under samleie med en kvinne han samme kveld hadde møtt på Tinder.

Flere saker

– Personer som nekter å jobbe av religiøse årsaker skal ikke få stønad – Det er ikke akseptabelt at Nav gir penger til folk som ikke vil jobbe av religiøse grunner. Torsdag 30.07 2020
Halvparten av ny smitte kommer fra utlandet Halvparten av de nye som blir smittet av koronaviruset i Norge, har blitt smittet i utlandet. Onsdag 29.07 2020
– Synd hvis minnesmerket ikke er på plass til neste år – Det er veldig synd hvis det nasjonale minnesmerket på Utøya ikke er på plass til tiårs-markeringen neste år. Fredag 31.07 2020
Flere kanaler