BAKTERIER: Er du en av disse? Det kan du bli syk av, skal vi tro ekspertene.
BAKTERIER: Er du en av disse? Det kan du bli syk av, skal vi tro ekspertene. Foto: Shutterstock
De aller fleste hundeeiere elsker hundene sine, av den enkle grunn av at hundene deres elsker de.


For etter en lang dag på jobb, blir en tung dag fort bedre når menneskets firbente bestevenn løper deg i møte når du kommer inn døra.

Men er du en av de som lar hunden din slikke deg i ansiktet?  Da utsetter du deg for en stor helserisiko, skal vi tro ekspertene.

Artikkelen fortsetter under bildet
asd
SIKLING: Dette spyttet inneholder mye rart, som ikke nødvendigvis er bra for deg. Foto: Shutterstock

– Våre hårete venners munn inneholder et enormt antall bakterier, virus og gjær, forteller Dr. Neilanjan Nandi til New York Times.

Dr. Nandi forteller videre at en del av bakteriene som finnes i hundemunnen er zoonotiske, altså kan smitte fra dyr til menneske.


– Det er noen organismer som er unike for hunder, som vi ikke er ment til å tolerere eller bekjempe, sier han til New York Times.

Blant disse zoonotiske bakterienefinner vi blant annet E.Coli og salmonella, samt en hel del annet grums som hunden kan ha fått på nesa ved å sniffe på enten avføring eller andre hunder. Det kan være seg for eksempel rundormer.

Men bør du da aldri la hunden din slikke på deg overhodet? Ikke nødvendigvis, sier Dr. Leni Kaplan, til New York Times.

– Når hundens spytt treffer uskadet hud, spesielt på et friskt menneske, er det ekstremt uvanlig at det gjør noen skade, ettersom det er veldig lite som trenger gjennom huden, forteller hun til avisen.

Problemet kommer først når det blir rundt øynene, nesen og munnen, hvor spytt lettere kan komme inn i kroppen, avslutter Dr. Kaplan til avisen.

Flere saker

- Historisk stor sak Politiet har i dag pågrepet en tiende person i det de kaller en historisk stor sak om seksuelt misbruk av hunder. Onsdag 23.09 2020
Flere kanaler