Foto: NTB scanpix
En rekke ernæringseksperter slår nå et slag for det tradisjonsrike norske pålegget makrell i tomat.

Forskerne er enige om at dette er det sunneste pålegget man kan ha i kjøleskapet, skriver Dagbladet.

En gruppe SINTEF-forskere sammenlignet i fjor kvaliteten på påleggsmakrellen med fersk fisk, og de fant ingen vesentlige forskjeller.

– Alle de gode næringsstoffene i fisken bevares gjennom prosessering og lagring. Det er et sunt pålegg som det er kjekt å ha på lur, ikke minst på grunn av sitt innhold av gunstige fettsyrer, forteller Inger Beate Standal, forsker ved SINTEF Ocean, til avisen.

Også hos Grete Roede står pålegget på listen over ja-mat, til tross for at det er tilsatt sukker.

– Selv om makrell i tomat får kritikk for at den inneholder sukker, så spises jo pålegget av de fleste på et stykke grovt brød og gjerne med melk ved siden av. Summen av et slikt måltid lander derfor på den sunne siden, sier ernæringsfysiolog i Grete Roede, Kari Bugge, til Dagbladet.


makrell i tomat
KLASSIKER: Fiskepålegget fra Stabburet er stadig populært her i landet. Foto: NTB scanpix

Flere kanaler