Ved å følge noen enkle tips kan tiden i kø bli kortere
Ved å følge noen enkle tips kan tiden i kø bli kortere Foto: Shutterstock
Vi har alle opplevd å havne i feil kassakø en gang. Irritasjonen stiger, blodet koker og pensjonisten foran deg har bestemt seg for å tømme hele sparegrisen for  kronestykker. Den ansatte som ifølge navneskiltet heter «Under opplæring», roper fortvilet over calling anlegget etter hjelp til å bytte kvitteringsrullen.

Akkurat det som gjelder gamle menneskers bruk av portemonè og det faktum at butikker trenger å lære opp ansatte får vi ikke gjort noe med. MEN vi kan gi deg 5 gode tips som hjelper deg å velge den raskeste køen.

Det er nettstedet didyouknowfacts.com som opprinnelig har publisert disse tipsene.

Tips 1: Velg kassen til venstre
De fleste mennesker er høyrehendte og har en tendens til å trekke til høyre når de velger kasse. Det gjør ofte at kassen til venstre har mindre folk og dermed mindre kø.

Tips 2: Ikke velg en kasse hvor ekspeditøren ikke ser enden på køen
Det er foretatt studier som viser at dersom ikke personen i kassa ser hvor mange mennesker som står i kø, så jobber vedkommende tregere.

betale


Tips 3: Still deg bak noen med full handlevogn
Det virker kanskje ikke logisk, men alle bruker en viss tid på å hilse, småsnakke og betale uansett hvor mange varer de har. I gjennomsnitt ca 41 sekunder. Det tar ca 3 sekunder i snitt for å scanne en vare.

Det betyr at en kø med 4 personer med få varer kan gå tregere enn en kø med en person med helt full handlevogn.

Stoppeklokketester har vist at det tok ca 6 minutter med venting hvis personen foran hadde 100 varer i vognen, men å havne bak 4 personer med 20 varer hver tok ca 7 minutter.

Saken fortsetter under bildet.
full vogn
Det virker kanskje ikke logisk, men still deg heller bak en med full handlevogn Foto: Shutterstock


Tips 4: Snok i andre menneksers handlevogner
Nei, det er ikke for å være nysgjerrig. Det tar lenger tid å scanne en strekkode på en papir eller plastpose enn det gjør å scanne papp eller hardplast. Frukt må veies manuelt, det samme må smågodt. Ting som melk, brus, ketsjup og liknende ting pakket i embalasje som er lett å scanne går fortere enn kattesand og frosne grønnsaker.

Tips 5: Velg en kvinne
Det kan høres diskriminerende ut, men i følge Robert Samuel som driver et amerikansk selskap som har spesialisert seg på å handle for andre,så går det raskere når det er en kvinne som sitter i kassen.

velg en kvinne
Gå til damen: Amerikanske eksperter erfarer at kvinner er mer effektive enn menn Foto: Shutterstock

Flere saker

Kulderekord i Lom Mens juni ble en måned preget av varmerekorder, har juli startet med kulderekord. Lørdag 04.07 2020
Flere kanaler