En SMS fikk den fødene moren forbi veisperringene og til sykehuset.
En SMS fikk den fødene moren forbi veisperringene og til sykehuset. Foto: Privat
Sykkel-VM står på for fullt i Bergen og det er folkefest i gatene. Det gjør det vanskelig for gravide kvinner å komme seg til sykehuset i og med at løypa går rett gjennom Haukeland sykehus.

Dette er løst ved at kvinner som har termin under sykkel-VM får en SMS som skal vises frem ved de trafikale hindringene. På den måten kommer de seg til sykehuset så fort som mulig. 

En av de som har vært gjennom nettopp dette er Trine Malde, som er nybakt mor etter at hun natt til søndag fødte en datter på Haukeland sykehus.

Født i VM-rus
Den lille jenta ble dermed født mens hele Bergen var i VM-rus, en måned før termin. 

– Jeg har egentlig termin 16. oktober, så det er jo en hel måned før. Men det var tydeligvis ei lita jente som hadde hørt det var sykkel-VM i Bergen og hadde lyst å komme ut og se, sier den nybakte moren lattermild. 

Malde forteller at hun ringte kvinneklinikken og fikk beskjed om at hun skulle sitte hjemme og vente for å se hva som skjer.

– Jeg satt og så på det første sykkelrittet mens riene begynte. Vi ble faktisk sittende å vente til rittet var ferdig før vi ringte igjen, så vi skulle slippe å kjøre akkurat når rittet holdt på, ler hun. 

Har gått fint
Jordmor Tone Engen som tok i mot lille Astrid Aria forteller at det har gått fint å ta i mot babyene under sykkel-VM. 

– De fleste har forberedt seg godt og vet at de må være tidlig ute med å ringe, forteller Engen.
Flere kanaler