Illustrasjonsfoto: Shutterstock
Illustrasjonsfoto: Shutterstock
Den australske moren Cindy Lever har de siste dagene fått massiv oppmerksomhet fordi hun ikke vil at datteren skal bruke bleie.

Hevder tilknytningen blir sterkere
Dette hadde kanskje ikke vært så oppsiktsvekkende om datteren var 3 år, men det uvanlige her er at datteren kun er to uker gammel.

– Babyer er ikke annerledes enn voksne, de har ikke lyst til å tisse på seg. De blir vant til å bruke bleie når deres tegn på å «gå på do» ikke blir hørt eller forstått. Dette instinktet forsvinner helt når de er et halvt år gamle, dersom det ignoreres, skriver Lever i et innlegg på nettstedet Kidspot.

Hun er tilhenger av såkalt «Elimination Communiation», noe som innebærer at babyer fra fødselen av blir opplært til å gjøre fra seg på egnede steder – ved at foreldrene lærer seg å tolke barnets signaler. Dette praktiseres i flere land i Afrika, samt deler av India, men i Vesten er det stort sett bare bleier som gjelder.

Lever mener tilknytningen mellom mor og datter blir sterkere ved å bruke «Elimination Communiation».

Saken fortsetter under bildet

Når Cindy kjenner på seg at datteren skal tisse, holder hun henne over vasken på badet. Deretter sier hun «wee wee» («tiss tiss») og «psss» hvis datteren tisser, og «poo poo» (bæsj bæsj) hvis datteren bæsjer. Dermed mener moren at datteren, omtrent som en hund, lærer seg når og hvor hun kan gjøre sine behov.

LES OGSÅ: Danske Nicolaj (45) er «voksenbaby»: – Jeg elsker å ha på bleie

Kommer med tips
Det betyr ikke at det ikke skjer uhell.

– Ofte når det går galt, er det fordi jeg ikke har hørt etter. Da blir jeg irritert over at jeg har ignorert tegnene hennes, skriver moren i innlegget som også er publisert hos Daily Mail.

Hun sier det særlig kan være lurt å ta barnet med på toalettet rett etter at det har spist og rett etter at det våkner. I tillegg hevder hun at datteren ofte må på do når det gråter eller sutrer stadig mer.

– Jeg bruker en kombinasjon av sunn fornuft, timing og det å lytte til babyen, forteller hun.
Flere kanaler