Foto: Shutterstock

Frisert dusk, en kledelig « frisyre» eller prepubertalt glattbarbert?

 

Barbering, voksing og styling av kjønnshår er blitt en egen bransje innen kroppspleie-revolusjonen. Men hudlege Ole Fyrand kaller trenden for idiotisk.

 

- Da legger du opp til en forflatning av sexlivet, sier han til NRK.

 

Sexdufter forsvinner

Ifølge Fyrand forsvinner nemlig mesteparten av de seksuelt stimulerende duftene i kjønnsområdet hvis vi fjerner kjønnshårene.  Disse duftene er viktige fordi de sender signaler til partneren - og øker sexlysten.

 

Et fint nervesystem ligger også i dette området, som blir ekstra stimulert når man kommer nær kjønnshårene. Når disse berøres sendes det signaler til hjernen som er viktige for å oppnå orgasme, forteller hudlegen.

 

Spesialist i sexologisk rådgivning, Margrete Wiede Aasland, tror Fyrand har et poeng.

 

Tenner på barbert

- Ren kroppslukt er bevist å ha en verdi på interesse og seksuell tenning. Og dessverre er det slik at allerede når unge jenter begynner å få kjønnshår, så begynner de å tenke på at det skal barberes, sier hun til NRK.

 

Hun påpeker likevel at mange tenner på glatte damer, og at også kvinnene selv føler seg bra av å frisere.

 

- For det er slik at noen kvinner liker å barbere alt eller litt. Og noen menn tenner mer på barberte kvinner, andre ikke. Kvinner liker jo også å gjøre seg til for sin kjæreste og kan bli kåte av det. Så for dem går jo det med naturlige dufter opp i opp, sier Wiede Aasland.

 

Kroppshår generelt finnes i utgangspunktet for å beskytte oss. Hodehåret har også en viktig sosial funksjon, håret under armene samler opp svette og kjønnshår fanger opp de seksuelt stimulerende duftene som skilles ut.

Flere kanaler