Foto: Shutterstock
Vi gjør egentlig en rimelig slett jobb når det kommer til å vaske oss på hendene etter å ha vært på toalettet, skriver Huffington Post.

Det kommer frem i en studie gjennomført av Journal of Environmental Health. Den viser at bare 5% av oss vasker hendene mellom 15 og 20 sekunder – slik det er anbefalt av Centers for Disease Control and Prevention.

I stedet bruker vi bare i gjennomsnitt 6 sekunder på å vaske hendene våre. 

Studien inkluderte over 3500 personer som brukte offentlige toaletter i barer, restauranter og andre steder. De ble diskret observert av collegestudenter, og resultatene ble samlet inn. 

Artikkelen fortsetter under bildet
Håndvask
HUSK SÅPE; Ikke alle er flinke nok med håndvasken. Foto: Shutterstock


Ikke alle vasket seg
Menn var mer tilbøyelige enn kvinner til å droppe vasken totalt. 15% av mennene og 7% av kvinnene sløyfet rett og slett hele vasken. 

Brukte ikke såpe
Omtrent 50% av mennene og 78% av kvinnene brukte såpe etter toaletturen. Det blir totalt 33% som IKKE brukte såpe, 

Miljøet spilte også en rolle. Om vasken var skitten var det flere som droppet håndvasken, men derimot var det flere som vasket seg om det var plakater med påminnelser på veggene. 

Hvordan skal det egentlig gjøres?
  • Fukt hendene med rent vann
  • Gni såpen til det skummer
  • Vask hendene grundig i minst 20 sekunder
  • Skyll hendene med rent vann
  • Tørk hendene

Håndvask
SKYLLE GODT; Det er viktig å få bort alle såperester også. Foto: Shutterstock


Flere saker

– Personer som nekter å jobbe av religiøse årsaker skal ikke få stønad – Det er ikke akseptabelt at Nav gir penger til folk som ikke vil jobbe av religiøse grunner. Torsdag 30.07 2020
– Synd hvis minnesmerket ikke er på plass til neste år – Det er veldig synd hvis det nasjonale minnesmerket på Utøya ikke er på plass til tiårs-markeringen neste år. Fredag 31.07 2020
Flere kanaler