En rekke Bremykt-brukere har den siste tiden sendt produsenten bilder av nyåpnede smørpakker.

Årsaken er at smøret har fått en form som minner om en penis, skriver VG, som først omtalte saken.

«Skulle åpne en nyinnkjøpt pakke Bremykt. Og dette er da synet som møter meg. Kanskje dere skulle vurdere å skifte navn til "Brehardt"», skriver én av innsenderne, Therese Marie Glendrange Bottolfsen, på Bremykts Facebook-sider.

– Jeg holdt på å le meg i hjel, og lurte veldig på om dette var gjort med hensikt. Jeg tenkte at det kunne jo muligens være en ansatt som ville gjøre et sprell på sin siste arbeidsdag, sier en lattermild Bottolfsen til P4.


Klemmes ned
Noe sprell er det imidlertid neppe snakk om, for «problematikken» er høyst kjent for Bremykt-produsenten Fjordland.

Ifølge administrerende direktør André Gobel får de flere henvendelser fra observante kunder om temaet hvert år - og han har følgende forklaring på det spesielle fenomenet:

– Det er to dyser som fyller begeret og fylles det for fullt klemmes smøret ned så det blir seende slik ut. Det er kanskje moro, men det er ikke ment å være slik, sier Gobel til VG.

Bremykt har postet følgende svar under Thereses innsendte bilde:

«Når Bremykt pakkes, tappes det fra tappehoder som fordeler produktet i begrene. Produktet kan bli stående som en liten topp når folien settes på. Det medfører at produktet blir klemt litt ned. Uheldigvis og tilfeldigvis har produktet her blitt formet som bildet viser.»
Flere kanaler