«HEI»: En parterapeut mener det du gjør når du drar og kommer hjem fra jobb, er viktig for forholdet.
«HEI»: En parterapeut mener det du gjør når du drar og kommer hjem fra jobb, er viktig for forholdet. Foto: Shutterstock
Det finnes mange veier til et godt og velfungerende samliv, og bladet KK har nå spurt eksperter på parforhold om deres beste hverdagstips.

Mye fysisk berøring, som klemmer, holding i hendene og jevnlig sex, er tips som går igjen. I tillegg anbefales det å legge vekk mobilen, spise middag sammen på ettermiddagen og dele på husarbeidet.

– Bør gjøres hver dag
Et av de mest konkrete rådene kommer fra psykolog og parterapeut Andreas Narum fra parweb.no. Han anbefaler en enkel handling som bare tar 10 sekunder å gjennomføre hver dag. 

– Hvis du bruker fem sekunder før du drar på jobb, og fem sekunder når du kommer hjem på si skikkelig «hei» og «hadet» til partneren din - er mye gjort, sier Narum.

Han understreker at dette er noe som bør gjøres hver eneste dag, ettersom suksessen ligger i rutinen. 

– Det som skjer er at du får markert at dere har en relasjon. At dere er et team. Og det er et ordentlig kinderegg, denne enkle handlingen fører med seg en rekke andre positive følelser, sier Narum til KK.


par
Foto: Shutterstock

Flere saker

- Historisk stor sak Politiet har i dag pågrepet en tiende person i det de kaller en historisk stor sak om seksuelt misbruk av hunder. Onsdag 23.09 2020
Flere kanaler