Foto: Shutterstock
Et engelsk brudepar har fått mye oppmerksomhet de siste dagene etter at de fortalte om sin noe uvanlige finansieringsplan for det kommende bryllupet.

Alle voksne gjester må nemlig punge ut 150 pund (ca 1500 kroner) for å få delta i et storslått bryllup i Knockerdown Cottages i nærheten av Manchester neste sommer. Barn slipper unna med 50 pund (ca 500 kroner).

– Folk betaler i dyre dommer for å dra i brylluper uansett, sier den kommende brudgommen, Ben Farina, til BBC

Han viser til at han og forloveden, Clare Moran, nylig måtte ut med 5500 kroner for å reise i et bryllup i Hellas, og at de brukte 12.000 kroner mens de var der.

Saken fortsetter under innlegget

Alle skal ha takket ja
Bryllupet, som etter planen skal finne sted i juni 2018, blir lagt til det herskapelige hotellet Knockerdown Cottages i nærheten av Manchester, der gjestene får tilgang til både spa og svømmebasseng en hel helg.

– Det blir som en «all-inclusive»-ferie, sier brudgommen.

Han hevder at samtlige 80 inviterte gjester har akseptert betalingen og takket ja til å komme. Gjestenes penger (i alt ca 120.000 kroner) finansierer leien av stedet, mens brudeparet selv spytter inn 20.000 kroner for å betale blant annet mat, brudekjole og dress til brudgom og forlover. Blir det noe til overs, går dette til innkjøp av alkohol.

Gjestene er for øvrig også bedt om å ta med seg medbrakt drikke til helgen, skriver Nettavisen, som først omtalte saken i Norge.


Saken fortsetter under bildet
bryllup
Foto: Gainsborough Retreats

– Fantastisk måte å gjøre det på
Planen om gjestebetaling klekket Ben Farina ut for lenge siden.

– Jeg hadde tenkt gjennom det allerede før jeg fridde, for jeg regnet med at hun ville tenke at vi ikke ville ha råd til å gifte oss. Det ville jeg vise at vi skulle klare, sier Farina.

Og bruden tente umiddelbart på ideen.

– Jeg hadde aldri trodd at vi skulle klare å få til et bryllup på denne størrelsen. Dette er en fantastisk måte å gjøre det på, og jeg kan nesten ikke vente, forteller Clare Moran til BBC.

Er dette en grei måte å gjøre det på? Diskutér saken i vårt kommentarfelt på Facebook!


bryllup
Foto: Gainsborough Retreats


Flere kanaler