TESTER: Amelia utforsker flere nye funksjoner på iPhone X.
TESTER: Amelia utforsker flere nye funksjoner på iPhone X. Foto: Skjermdump/YouTube
Da Amelia Peterson nylig spiste lunsj på arbeidsplassen til faren, laget hun en liten YouTube-video om iPhone X, som ennå ikke er lansert.

Problemet – det store problemet – var at faren hennes jobbet hos Apple. Det var hans telefon datteren hadde fått lov til å se på under måltidet.

I videoen, som er tatt opp i Caffè Macs, som spisestedet ved Apples hovedkvarter i California heter, ser man Peterson utforske telefonen og filme seg selv – alt mens faren sitter og ser på, skriver blant andre New York Daily News.

«Pappa har den nye iPhone X. Se så stor skjermen er. Du bare sveiper for å gå til hjemskjermen. Kameraet er helt utrolig», sier hun blant annet på videoen, som fortsatt kan ses på Reddit sine sider.

amelia
LUNSJ: Videoen ble filmet i Apple-hovedkvarterets spisested. Foto: Skjermdump/YouTube

Strenge regler
Da YouTube-videoen, helt uventet for Peterson, gikk viralt, tok Apple kontakt og ba henne om å fjerne den. Det gjorde hun umiddelbart, men skaden hadde allerede skjedd.

Ettersom Apple har svært strenge regler når det kommer til å publisere omtale, bilder eller videoer av produkter som ennå ikke er lansert, fikk faren beskjed om at han mistet jobben, opplyser datteren.

Saken er de siste dagene omtalt i medier over store deler av verden.


Saken fortsetter under bildet
far
BRYTER REGEL: I videoen ser man hvordan faren aksepterer at datteren filmer telefonen. Foto: Skjermdump/YouTube

– Pappa tar ansvaret
Hun la nylig ut en annen YouTube-video, der hun forteller mer om bakgrunnen for det som skjedde.

«Pappa viste meg telefonen, og jeg filmet det. En rekke andre YouTube'ere har laget tilsvarende videoer, og jeg har nesten ikke hatt noen følgere eller seere på det jeg har laget tidligere. Jeg våknet tirsdag og oppdaget at videoen var gått viralt på YouTube. Det var helt sykt. Jeg aner ikke hvorfor akkurat min video fikk oppmerksomhet, når man tenker på hvor mange iPhone X-videoer det er der ute», forteller Peterson.

«Han (pappa, journ.) tar det fulle og hele ansvaret for at han lot meg filme hans nye iPhone. Når du jobber for Apple, spiller det ingen rolle hvor god person du er. Bryter du en regel, må du slutte. Jeg er ikke sint på Apple, og kommer ikke til å slutte å kjøpe deres produkter. Regler er til for de ansattes sikkerhet, og pappa tar det fulle og hele ansvaret for den ene regelen han brøt. Vi er ikke sinte eller bitre»


Ber folk slutte å hetse
Hun begynner å gråte når hun snakker om hvordan faren, som jobbet i selskapet i nesten fire år, har blitt hetset etter at saken ble kjent.

«Folk er virkelig stygge, og det visste jeg jo da jeg begynte å legge ut videoer. Så folkens; sleng dritten til meg, men ikke til pappa, for han er verdens beste fyr. Vil du kalle meg stygge navn, så gjør det, men la pappa være i fred. Han betyr alt for meg, sier en gråtkvalt Amalia Peterson i videoen.

Business Insider og The Verge er blant mediene som forgjeves har forsøkt å få en kommentar fra Apple.

amelia
GRÅTER: I en ny YouTube-video forteller Amelia at hun og faren har fått mange stygge meldinger etter det som skjedde. Foto: Skjermdump/YouTube


Flere saker

KS: - Må skrote forslag fra om skattelegging av vannkraftverk Kraftkommuner frykter at de mister store inntekter hvis skatteleggingen av vannkraftverk endres. Tirsdag 14.01 2020
Krever turistskatt for å håndtere turismen Norsk reiseliv vil ha turistskatt for å håndtere økende turisme. Torsdag 16.01 2020
Flere kanaler