STÅR FRAM: Bahtiyar Duysak, nå bosatt i Tyskland, jobbet for Twitter via firmaet Pro Unlimited.
STÅR FRAM: Bahtiyar Duysak, nå bosatt i Tyskland, jobbet for Twitter via firmaet Pro Unlimited. Foto: Privat
Da Donald Trumps Twitter-konto var nede i 11 minutter i starten av november, skapte det overskrifter over hele verden.

Twitter rykket raskt ut og forklarte at det var en menneskelig feil som lå bak, og at kontoen var tilbake på nett.

Nå har 28 år gamle Bahtiyar Duysak avslørt at det var han som sørget for at den berømte kontoen, med over 43 millioner følgere, gikk i svart.

– Jeg gjorde en feil, jeg innrømmer det. Det var ikke sånn at jeg så etter noe spesielt eller hadde planlagt å gjøre det. Jeg gjorde en dårlig jobb, og dobbeltsjekket ikke, forteller Dusyak til CNN.

Saken fortsetter under innlegget

Siste arbeidsdag
28-åringen, som jobbet for Twitter gjennom firmaet Pro Unlimited, forteller at uhellet skjedde helt på slutten av den siste arbeidsdagen hos Twitter – noe han hevder var helt tilfeldig.

Noen hadde rapportert inn Trumps konto, noe som skjer utallige ganger i løpet av en dag. Dusyak valgte da å trykke «deaktiver», før han logget seg ut av PC-en for siste gang og forlot bygningen.

– Jeg hadde aldri trodd at kontoen faktisk skulle bli deaktivert, sier han til Techcrunch, som først omtalte saken.

Saken fortsetter under innlegget

Hevder han ikke har brutt regler
Noen timer senere ble 28-åringen varslet av en tidligere kollega, som sa hun hadde blitt kontaktet av noen som hadde spurt om Dusyaks befatning med Trumps Twitter-konto.

Etter å ha sett på nyhetene at det dreide seg om en person som hadde sin siste dag hos Twitter, skjønte han at det faktisk var han som var synderen.

– Men jeg har ikke hacket noen. Jeg har ikke gjort noe jeg ikke hadde lov til å gjøre, og jeg har ikke brutt noen regler, sier han.

Han hevder han ikke har noe imot Trump på det personlige plan.

Saken fortsetter under innlegget

– Trump har litt å lære
– Han er en person med stor suksess, og jeg beundrer hvordan han har klart å komme seg til topps. Men jeg tror han har litt å lære som politiker.

Twitter har den siste måneden gjort en rekke tiltak for å hindre at noe lignende kan skje igjen. De vil imidlertid ikke kommentere noe mer rundt den konkrete saken.

Ifølge TV2, som først omtalte saken i Norge, har Dusyak nå flyttet tilbake til Tyskland, der han er oppvokst. Han har opplevd et voldsomt trykk de siste ukene, fra folk som både har elsket og hatet det han gjorde.

Nå ønsker han å stå fram for å kunne gå videre.

– Jeg vil ha tilbake det vanlige livet mitt, og er lei av å flykte fra mediene. Jeg har måttet slette hundrevis av venner og masse bilder, fordi reportere har forfulgt meg. Nå vil jeg bare leve helt vanlig, sier Dusyak til Techcrunch.Flere kanaler