UTKLASSING: Den spektakulære kampen skal ha endt med 10-0-seier til mannskapene på KV Svalbard.
UTKLASSING: Den spektakulære kampen skal ha endt med 10-0-seier til mannskapene på KV Svalbard. Foto: Marius Vågenes Villanger/ Sjøforsvaret
Kystvakta og Havforskningsinstituttet er i disse dager opptatt med seltelling ved Grønland, men de får nå oppmerksomhet for noe helt annet.

Etter noen dager med intens telling, fant nemlig mannskapene et flatt isflak som de skjønte at de kunne utnytte til litt sportslig avkobling.

«Fysisk fostring er viktig, også på forskningstokt i isen. Flankert av isbjørnvakter fekk den menige besetninga ei "once in a lifetime-oppleving", då dei arrangerte fotballturnering på eit isflak i Vestisen», skriver Sjøforsvaret på sine Facebook-sider.

Isbjørnvakter
Besetningen laget provisoriske mål og tok med seg en ball de hadde om bord på skipet KV Svalbard, skriver Fiskeribladet.

Før den spektakulære fotballkampen startet, ble det plassert ut væpnede isbjørnvakter bak hvert mål.

Ifølge rapportene ble kampen en enveiskjøring, hvor «veltrente forsvarsansatte valset over havforskerne og vant hele 10-0».

Saken fortsetter under innlegget

– Betydelig mindre is
Seltellingen avdekker også at isforholdene har blitt betydelig dårligere for både sel og isbjørn de siste årene.

– Det er betydelig mindre is. Og vi ser ikke fastis. I år kunne vi se fjellene på fastlands-Grønland fra båten. Det har vi ikke klart tidligere. Det betyr at isen også blir smalere, sier toktleder Tore Haug fra Havforskningsinstituttet til Fiskeribladet.

Flere kanaler