SNACKS: Enkelte steder i verden spises steinene i vannmelonen som snacks.
SNACKS: Enkelte steder i verden spises steinene i vannmelonen som snacks. Foto: Shutterstock
Nå om sommeren er vannmelonen å finne i de tusen hager og verandaer. Den er perfekt i salater og fruktsalater, i tillegg til at den er ypperlig å ha med seg for eksempel i parken eller på stranda.

Vitaminer og magnesium
Det saftige fruktkjøttet er fullt av vitaminer og magnesium som er bra for oss, men visste du at også steinene bør spises?

Ifølge Huffington Post, er det flere gode grunner til å la være å spytte ut steinene.

Blant annet inneholder de små frøene både magnesium, B-vitamin, flerumettet fett og enumettet fett. Dette kan være bidra til å gjøre risikoen for hjertesykdommer og slag mindre. I tillegg kan det ha positiv innvirkning på kolesterolnivået og betennelser.


Saken fortsetter under bildet
vannmelon
VANN I MUNNEN: Vannmelon - og steinene - inneholder mye kroppen vår har godt av. Foto: Shutterstock

Spises som snacks
Ifølge Sol.no, som først omtalte saken her hjemme, smaker steinene i vannmelonen omtrent som solsikkefrø, men er litt mindre nøtteaktige i smaken.

I enkelte deler av verden blir faktisk frøene til vannmelonen servert som snacks, skriver Godt.no. Da tørkes frøene, før de ristes i en panne.


Flere saker

– Personer som nekter å jobbe av religiøse årsaker skal ikke få stønad – Det er ikke akseptabelt at Nav gir penger til folk som ikke vil jobbe av religiøse grunner. Torsdag 30.07 2020
Halvparten av ny smitte kommer fra utlandet Halvparten av de nye som blir smittet av koronaviruset i Norge, har blitt smittet i utlandet. Onsdag 29.07 2020
– Synd hvis minnesmerket ikke er på plass til neste år – Det er veldig synd hvis det nasjonale minnesmerket på Utøya ikke er på plass til tiårs-markeringen neste år. Fredag 31.07 2020
Flere kanaler