SNACKS: Enkelte steder i verden spises steinene i vannmelonen som snacks.
SNACKS: Enkelte steder i verden spises steinene i vannmelonen som snacks. Foto: Shutterstock
Nå om sommeren er vannmelonen å finne i de tusen hager og verandaer. Den er perfekt i salater og fruktsalater, i tillegg til at den er ypperlig å ha med seg for eksempel i parken eller på stranda.

Vitaminer og magnesium
Det saftige fruktkjøttet er fullt av vitaminer og magnesium som er bra for oss, men visste du at også steinene bør spises?

Ifølge Huffington Post, er det flere gode grunner til å la være å spytte ut steinene.

Blant annet inneholder de små frøene både magnesium, B-vitamin, flerumettet fett og enumettet fett. Dette kan være bidra til å gjøre risikoen for hjertesykdommer og slag mindre. I tillegg kan det ha positiv innvirkning på kolesterolnivået og betennelser.


Saken fortsetter under bildet
vannmelon
VANN I MUNNEN: Vannmelon - og steinene - inneholder mye kroppen vår har godt av. Foto: Shutterstock

Spises som snacks
Ifølge Sol.no, som først omtalte saken her hjemme, smaker steinene i vannmelonen omtrent som solsikkefrø, men er litt mindre nøtteaktige i smaken.

I enkelte deler av verden blir faktisk frøene til vannmelonen servert som snacks, skriver Godt.no. Da tørkes frøene, før de ristes i en panne.


Flere saker

- Historisk stor sak Politiet har i dag pågrepet en tiende person i det de kaller en historisk stor sak om seksuelt misbruk av hunder. Onsdag 23.09 2020
Setter inn flere tiltak mot muslimhat Økt fokus på diskriminering av muslimer i skolen og registrering av hatkriminalitet hos politiet. Onsdag 23.09 2020
Flere kanaler