INNSAMLING: Bonde Anders Grande har fått massiv respons på sitt BH-stunt.
INNSAMLING: Bonde Anders Grande har fått massiv respons på sitt BH-stunt. Foto: Privat
Har du kjørt forbi gården til melkebonde Anders Grande i Leksvik i Nord-Trøndelag de siste dagene, har du garantert fått med deg det noe spesielle synet ved innkjørselen.

På gjerdet ute ved veien henger det nemlig ikke mindre enn 250 BH-er – i alle fasonger og farger. Og de henger ikke der til pynt; bonden har nemlig startet en innsamlingsaksjon til inntekt for brystkreftsaken.

For hver BH som blir hengt opp, har Grande garantert at 100 kroner skal gis til Kreftforeningen. En rekke sponsorer, både privatpersoner, foreninger og firmaer, har etter hvert kastet seg på og «sponset» de ulike BH-ene.

Saken fortsetter under innlegget


Island
Ideen kom da gårdbrukeren var på besøk på Island i sommer.

– Vi kjørte mye rundt, og passerte flere gårder. Hos en av gårdene hang det flere BH-er på gjerdet, så vi ble litt nysgjerrig på hva grunnen til dette kunne være, forteller Anders Grade til Trønder-Avisa, som først omtalte saken.

Etter litt googling fant han ut at dette var en måte å samle inn penger til kampen mot brystkreft på, og derfor ønsket han å prøve det samme da han kom hjem.

Håper på 50.000 kroner
Nå har kampanjen pågått i noen dager, og etter at også TV2 omtalte saken, har strømmen av BH-er tiltatt.

– Responsen har vært kjempebra. Det kommer nok en god del BH-er i posten denne uken, sier Grande til P4.

Ifølge bonden er det både unge og gamle damer som kommer for å henge opp undertøyet sitt til støtte for en god sak. Han punget selv ut for de første 50 BH-ene, noe som altså ga Kreftforeningen 5000 kroner, og nå håper han at flere vil være med og bidra.

– Første mål er å få inn 50.000 kroner. Vi har nå ca 38.000 kroner når vi får satt inn alt som har kommet inn, opplyser han.

Vil du være med og sponse BH-ene, kan du klikke deg inn på innsamlingssiden til Kreftforeningen.Flere kanaler