VONDT: Veterinæren skriver at det døende dyret forsøker å finne ansiktet til noen det er glad i - ofte uten å lykkes.
VONDT: Veterinæren skriver at det døende dyret forsøker å finne ansiktet til noen det er glad i - ofte uten å lykkes. Foto: Shutterstock
Alle som har hatt kjæledyr vet hvor opprørende det er å måtte ta farvel med sin kjære venn.

For ofte kan avliving hos veterinær være den eneste og beste løsningen - for å få slutt på lidelsene til et dyr som er sykt eller skadet.

Mange synes naturlig nok at det kan være veldig vanskelig å være til stede når kjæledyret skal få de siste sprøytene, men nå har en veterinær delt noen tankevekkende ord om dyrets siste minutter.

– De leter etter deg
Innlegget, som er delt av Hillcrest Veterinary Hospital i Sør-Afrika, har gått verden rundt de siste ukene.

«Hvis du eier et kjæledyr, er det uungåelig at dette nesten alltid kommer til å dø før deg. Så når tiden er inne for å ta med kjæledyret til veterinæren for en human avliving, er det noe jeg vil du skal vite. 

Du har vært midtpunktet for dem i HELE DERES LIV!! De har kanskje bare vært en mindre del av ditt liv, men du er den eneste familien de har. Det er en vanskelig avgjørelse hver gang noen må avlives, det er det ingen tvil om. Men jeg ber deg om IKKE Å FORLATE DEM.

Ikke la reisen fra livet til døden skje i et rom fullt av fremmede, på et sted de ikke liker. Det som er viktig å vite, og som de fleste ikke vet, er at de LETER ETTER DEG NÅR DU GÅR FRA DEM!!

De søker gjennom alle ansiktene i rommet for å finne et de elsker. De skjønner ikke hvorfor du forlater dem når de er syke, redde, gamle eller kreftsyke - og trenger din trøst. 

Ikke vær feig fordi du bare tenker at dette er for hardt for DEG. Tenk på hva dyrene føler når du forlater dem på sitt mest sårbare - og mennesker som meg er igjen for å forsøke å trøste, gjøre dem mindre redde, og prøve å forklare hvorfor du ikke kunne være der.

Fra en veterinær med knust hjerte.»

Går viralt
Facebook-innlegget, som først ble omtalt av Newsner i Norge, har i skrivende stund blitt likt, kommentert og delt mer enn 130.000 ganger.

«Dette er skrevet av en veterinær, og er så sant», skriver Hillcrest Veterinary Hospital i oppdateringen.Flere kanaler