STENGER: Eier Marte Djupesland vil ikke lenger være med og bidra til kjøpefesten på Black Friday.
STENGER: Eier Marte Djupesland vil ikke lenger være med og bidra til kjøpefesten på Black Friday. Foto: Benedikt Geyer/Erika Hebbert
Klesbutikken JF Curated går mot strømmen - og velger å stenge dørene på Black Friday 23. november.

– Fokuset på Black Friday er å handle fort og masse. Ved å stenge vil vi gjøre folk oppmerksomme på at det finnes andre valg akkurat denne dagen. Vi vil at folk skal tenke seg om, sier gründer og eier av JF Curated, Marte Djupesland, til P4.

Black Friday har vokst til å bli en av handledagene med høyest omsetning i året. Djupesland er derfor klar over at de taper penger på å holde stengt, men hun mener likevel det er verdt det.

«Ikke fall for fristelsen»
Butikken annonserte sin uvanlige beslutning på Facebook i forrige uke.

«FORBERED DEG TIL BLACK FRIDAY! Sier alle. Det velger vi å gjøre ved å holde stengt. Fredag 23 november er våre dører låste i Prinsensgate. Vi oppfordrer alle til å forberede seg til Black Friday ved å legge helt andre planer.  Reis ut i naturen. Ikke fall for fristelsen til å bli med på et jag etter saker som du egentlig ikke trenger. Spar heller til noe som virkelig betyr noe!», skriver JF Curated.

Saken fortsetter under innlegget


– Kjempebra tiltak
Naturvernforbundet er svært glad for at JF Curated boikotter handelsdagen, og håper flere butikker gjør det samme, skriver TV2, som først omtalte saken.

– Jeg syns det er et kjempebra tiltak, og er veldig glad for at en butikk tar et slikt samfunnsansvar. Black Friday er en enorm forbruksfest, sier generalsekretær i Naturvernforbundet, Maren Esmark, til kanalen.

LES OGSÅ: Butikken tok et oppsiktsvekkende grep - nå strømmer kundene til

jf
KLESBUTIKK: JF Curated holder til i Prinsens gate i Oslo sentrum. Foto: Privat

Flere kanaler