Foto: Ukjent
De siste dagene har oppsiktsvekkende bilder av en kjempestor slange gått viralt på nettet.

Slangen er sprettet opp, og ifølge Daily Mail skal nigerianske bønder ha tatt livet av den fordi de trodde den hadde spist en kalv.

Mennene skal ha blitt overrasket da de i stedet oppdaget at magen var fylt med store mengder egg.

Den engelske avisen siterer lokale medier i Nigeria, og skriver også at det er «uklart» hva slags slange det er snakk om.


- Tatt i Sør-Amerika
Spør man zoolog Petter Bøckman, er det imidlertid liten tvil om at det er snakk om en anakonda. Han er derimot mer tvilende til historien rundt bildet.

- Hvis dette bildet er tatt av et vilt dyr i det fri, er det tatt i Sør-Amerika, forteller Bøckman til P4, med henvisning til at anakondaen ikke lever fritt i Afrika.

Han mener det også er tvilsomt at mennene på bildet er bønder i Nigeria.

- Begge ser ut til å ha grønne uniformer på seg. Dette kan være soldater eller kanskje dyrepark- eller dyrereservatvoktere. Dessuten har den ene et armbåndsur, noe men vel heller ikke går med når man jobber på jordet, sier Bøckman.

LES OGSÅ: Skremmende bilde: Charlotte er en av verdens største edderkopper

Saken fortsetter under bildet

slange
Foto: Ukjent

At det er egg som ses på bildet, blir derimot bekreftet av ekspertene.

- Ungene ligger i slike små eggsekker inne i kroppen, og så klekkes de når slangen føder, forteller dyrepasser Kristian Linneberg Sørensen fra Randers Regnskov til danske Ekstrabladet.

LES OGSÅ: Mareritt på fly: Plutselig kommer en slange ned fra taket


Flere saker

Fellingstillatelse på ulv Det er gitt skadefellingstillatelse på én ulv i sju kommuner i Agder. Lørdag 01.08 2020
– Personer som nekter å jobbe av religiøse årsaker skal ikke få stønad – Det er ikke akseptabelt at Nav gir penger til folk som ikke vil jobbe av religiøse grunner. Torsdag 30.07 2020
Flere kanaler