FRI TILGANG: Tappekranen midt i rommet blir trolig populær blant gjestene.
FRI TILGANG: Tappekranen midt i rommet blir trolig populær blant gjestene. Foto: DogHouse
Er du glad i øl og har du lyst på en hotellopplevelse helt utenom det vanlige, er kanskje det nyåpnede øl-hotellet i Ohio i USA noe for deg.

Hotellet «DogHouse» er blitt en realitet etter at bryggeriet BrewDog startet en crowdfunding-kampanje i 2017.

Målet var å samle inn 75.000 dollar (ca 630.000 kroner) på 30 dager, men det viste seg raskt å være et beskjedent mål. I løpet av få uker hadde det ramlet inn hele 300.000 dollar (ca 2,5 millioner kroner), og dermed kunne byggingen starte.

Det spesielle hotellet åpnet dørene 27. august, og kan blant annet skilte med en egen tappekran på hvert av de 32 rommene.

I tillegg er det små kjøleskap på badet, som gjør at du kan ta en kald øl mens du dusjer. Hver gjest får også ulike kroppspleieprodukter som lukter av humle.

Saken fortsetter under innlegget

– Trodde det var en fjern drøm
Hotellet ligger i samme bygg som bryggeriet, og gjestene bys derfor på en omvisning i et eget øl-museum, der man får se hvordan hele bryggeprosessen foregår.

Når du ankommer, blir du også tilbudt en venteøl i resepsjonen mens du sjekker inn, ifølge en pressemelding.

– For mange øl-elskere var ideen om et eget øl-hotell bare en fjern drøm og et luftslott. En utopi som ingen trodde var mulig. Helt til nå. Takket være støtten fra våre trofaste supportere over hele verden, har vi kunnet gjøre drømmen til virkelighet, sier BrewDog-grunnlegger James Watt.

De planlegger nå å åpne et tilsvarende hotell i Skottland neste år, der bryggeriet ble grunnlagt i 2007.

Ifølge Dagbladet, som først omtalte saken i Norge, kommer en overnatting til å koste ca 1.400 kroner på det nyåpnede hotellet.


doghouse
VERDENS FØRSTE: Øl-hotellet DogHouse ligger i samme bygg som bryggeriet Brewdog i Ohio i USA. Foto: DogHouse

Flere saker

- Ja til ølsalg i kiosker og bensinstasjoner Frp foreslår nok en gang å tillate salg av alkohol på kiosker og bensinstasjoner. Onsdag 27.05 2020
Flere kanaler