LANSERING: Venke Knutson håper den nye koppen skal gjøre at flere får noen å prate med.
LANSERING: Venke Knutson håper den nye koppen skal gjøre at flere får noen å prate med. Foto: Skravlekopp
Artist Venke Knutson har ambisjoner om lage en folkebevegelse mot ensomhet.

Det første steget på veien er lanseringen av koppen «Skravlekopp», som framover blir å finne på utvalgte kafeer, bakerier og kantiner rundt i Norge.

Signaliserer at du vil prate
Den grønne koppen er ment å være en «icebreaker» for å få i gang praten. Ber du om å få kaffen eller kakaoen servert i en grønn Skravlekopp, signaliserer du til de andre gjestene at du er interessert i å ta en prat mens du drikker den.

– Vi er kjempedårlige på å ta kontakt med andre, og ofte sitter vi rett ved siden av hverandre på kafé. Der ser vi at andre sitter alene, men så tør vi ikke spørre fordi vi er så redde for å forstyrre, sier Knutson til P4.

Hun har lenge ønsket å bidra til at flere får noen å snakke med.

– For et drøyt år siden hørte jeg en dame som snakket om ensomhet, og om hvor mange som egentlig ønsker å være sammen med og prate med folk. Jeg tenkte lenge på dette etterpå, og til slutt fant jeg ut at caféer var et stikkord, ettersom vi drikker mye kaffe.

Saken fortsetter under innlegget

Vil ha med mange kommuner
I første omgang har 40-åringen, som for tiden jobber som daglig leder ved en større musikkskole, alliert seg med Bærum kommune og Kanel Steinovnsbakeri på Sandvika Storsenter. 

Torsdag ble prosjektet høytidelig sparket i gang av Knutson og Bærum-ordfører Lisbeth Hammer Krog. Målet framover er å få med så mange som av landets kommuner og kafeer som mulig.

Hun håper folk tør å benytte seg av tilbudet, og avviser at det er «flaut» å sitte der med en grønn kopp.

– Om du tilbyr en prat eller om du trenger en prat, er det ingen som vet når du sitter der med koppen foran deg. Vi er rett og slett bare nødt til å begynne et sted, for å få folk til å prate sammen, sier Venke Knutson til P4.Flere kanaler