TAPTE I RETTEN: Emile Ratelband er fortsatt 69 år.
TAPTE I RETTEN: Emile Ratelband er fortsatt 69 år. Foto: AFP
Nederlandske Emile Ratelband (69) setter ord på det mange ofte tenker - han føler seg mye yngre enn det alderen skulle tilsi.

Ratelband har imidlertid tatt problematikken et langt skitt lenger, ved å gå rettens vei for å kunne endre fødselsdatoen - og på den måten bli 20 år yngre.

Hans ønske har vært å endre fødselsdatoen fra 11. mars 1949 til 11. mars 1969.

– Hvis jeg er 49 år, kan jeg kjøpe nytt hus og bil, og jobbe mer. Hvis jeg oppgir på Tinder at jeg er 69 år, er det ingen som tar kontakt. En 49-åring med mitt ansikt vil være i en meget god posisjon, fortalte Ratelband før rettssaken.

Sjubarnsfaren, som er selverklært «positivitetsguru» og jobber som «life coach», må imidlertid innse at alderen hans er kommet for å bli. Hvert fall inntil videre.

Vurderer å anke
Tingretten i den nederlandske byen Arnhem har nå avslått den frimodige forespørselen, skriver nyhetsbyrået AP.

«Herr Ratelband må gjerne få føle seg 20 år yngre enn det han er, og handle deretter, men å forandre fødselsdatoen vil medføre at 20 år med nedtegnelser fra offentlige registre for fødsler, dødsfall og ekteskap ville forsvinne. Dette vil ha mange juridiske og sosiale konsekvenser», heter det i dommen som The Guardian refererer fra.

Ratelband, som tidligere har uttalt at han er «en ung gud», vurderer nå å anke dommen.

Da har han planer om å vise fram legeattester som viser at han fysisk sett er 49 år.

emile
UNGFOLE: Emile Ratelband (69) føler seg som en 49-åring, og ønsker å få endret fødselsdatoen. Foto: AFP
Flere kanaler