Illustrasjonsfoto: NTB scanpix
Illustrasjonsfoto: NTB scanpix
Mange gjør sitt beste for å få i seg nok grønnsaker, og tallene viser at nordmenn generelt spiser mer av de sunne plantene.

Siden 2000 til 2017 har forbruket økt fra 59 til 81 kilo.

NRK Forbrukerinspektørene har spurt tre eksperter om å rangere hvilke grønnsaker som er de aller sunneste å legge på middagstallerkenen.

De tre, avdelingsdirektør i Helsedirektoratet, Henriette Øien, grønnsaksforsker Anne-Berit Wold ved Norges miljø- og biovitenskapelige universitet og ernæringsbiolog Lise von Krogh i Bramat.no, har satt opp følgende fem grønnsaker på topplisten:

* Kål





Ifølge Opplysningskontoret for frukt og grønt er gulrøtter den grønnsaken som blir mest spist av nordmenn, med tomat som en god nummer to.

«Vi ser også en hyggelig fremgang på løk og rotgrønnsaker, og mye av veksten kan tillegges produktutvikling», skrev stiftelsen i en pressemelding i 2015.


Flere kanaler