I SMUG: Hemmelig chattekontakt på telefonen kan muligens defineres som mikro-utroskap, mener en psykolog.
I SMUG: Hemmelig chattekontakt på telefonen kan muligens defineres som mikro-utroskap, mener en psykolog. Foto: Shutterstock
En australsk samlivsekspert mener mange kan være utro uten at de er klar over det.

Såkalt mikro-utroskap defineres som en serie av små handlinger som indikerer at man har fysisk og følelsesmessig fokus på en annen enn partneren, skriver Daily Mail.

– Det kan være mikro-utroskap hvis du har hemmelig kontakt med en annen person i sosiale medier. Kanskje deler dere private vitser, snakker ned ditt nåværende kjærlighetsforhold, eller lagrer nummeret til hverandre under et kodenavn på telefonen, sier psykolog Melanie Schilling til avisen.

Saken fortsetter under innlegget

Hvor går grensen?
Melanie Schilling mener den enkleste måten å avdekke hvorvidt det handler om mikro-utroskap, er å spørre seg om ting blir holdt skjult.

– Hvis han eller hun har private chattesamtaler som raskt blir avsluttet når du kommer inn i rommet - eller hvis vedkommende har kontakt med en ekskjæreste for å markere et jubileum de delte sammen, bør varsellampene lyse.

Det kan ofte være små grenser mellom mikro-utroskap og et godt vennskap, men Schilling sier det finnes måter å skille dette på.

– Det er hemmelighold og løgner som følger med kommunikasjonen som gjør at det kan betegnes som mikro-utroskap. Kontakt med venner er som oftest uproblematisk, men dersom han eller hun begynner å lyve om kontakt eller møter de har hatt, er det fare på ferde, sier Schilling til Daily Mail.


Definerte utroskap
I fjor gjennomførte Side3, som først omtalte saken i Norge, en undersøkelse som tok for seg hvor grensen for utroskap går.

150.000 personer avga sin stemme - og her er resultatet:

24%: 
Ha sex med en annen person enn den du er sammen med
21%: Flørte med en annen person enn den du er sammen med
21%: Tafse på en annen person enn den du er sammen med
19%: Kysse en annen person enn den du er sammen med
9%: Sende sexmeldinger til en annen person enn den du er sammen med
4%: Se på porno
Flere kanaler