ENGLANDS YNGSTE: En 11-åring føder barn om én måned og blir da også Englands yngste mor
ENGLANDS YNGSTE: En 11-åring føder barn om én måned og blir da også Englands yngste mor Foto: Shutterstock
En 11 år gammel jente fra øst i England blir nå landets yngste mor. Det skriver blant andre The Sun.

Hemmelighold
Puberteten hos jenter starter vanligvis i 11-16-årsalderen, men det er ikke unormalt at den starter før eller etter dette. Med menstruasjon, som gjerne starter halvannet til to år etter at puberteten er igang, oppstår muligheten til å bli gravid.

Til nå er det 23-årige Tressa Middleton som står oppført i bøkene som den yngste førstefødende i England. Hun var 12 år da hun fødte sitt første barn.

Fordi den britiske jenta som nå kommer til å bli Englands yngste mor bare er 11 år, tilbakeholder politiet mye informasjon omkring omstendighetene. Faren til barnet skal være et par år eldre enn moren, ifølge britiske medier.


Unge førstefødende i Norge
Ifølge nye tall er gjennomsnittsalderen for førstegangsfødende kvinner i Norge 29 år. Det kommer fram av fødestatistikken for 2016 fra Statistisk Sentralbyrå.

I 2015 var det syv jenter i Norge som ble mor da de var 15 år. Statistikken, som går tilbake til 1972, viser at det for 45 år siden var hele 43 jenter som ble mødre for første gang da de var 15 år gamle.

– Det finnes flere tilfeller av førstgangsfødende under 15 år, men disse publiseres ikke av Statistisk Sentralbyrå, sier rådgiver i SSB, Espen Andersen, til P4.

Flere kanaler