ALDRI LEI: Historien om Askepott, med stemmen til Knut Risan i alle rollene, ble vist første gang i Norge i 1975.
ALDRI LEI: Historien om Askepott, med stemmen til Knut Risan i alle rollene, ble vist første gang i Norge i 1975. Foto: DEFA-Studio
Du kan diskutere mye i forbindelse med jula. Pinnekjøtt eller ribbe? Pakke-kalender eller kjøpekalender? Penger eller gaver?

Alt kan diskuteres, bortsett fra hva vi skal se på TV. Det viser en undersøkelse Norstat har gjort for Riks TV. 

Tradisjon
Det er INGEN overraskelser på listen over hva vi nordmenn elsker å se på TV på julaften. Nesten halvparten av befolkningen sier at de skal se «Tre nøtter til Askepott». Nesten like mange skal se «Donald Duck og vennene hans», mens «Sølvguttene synger julen inn» kommer på tredjeplass. 


Kjønn, geografi og alder
Sølvguttene er de eldres favoritt. Nesten dobbelt så mange over 50 år - som resten av befolkningen - skal se guttene med sølvstrupene synge julen inn.

Askepott er jentenes - og de yngres - favoritt. Hele 59 prosent av nordmenn mellom 18-29 år skal se prinsen lete etter skoens rettmessige eier.

Donald er mest populær i Oslo. Hele 44 prosent av alle innbyggerne i hovedstaden gleder seg til gjensyn med den uheldige anden, hans rike onkel og smarte nevøer.

Saken fortsetter under bildet.
Snipp eller snapp
JULEKOS: I Oslo er Donald og (u)vennene hans mest populære. Foto: Disney

Ikke brett og mobil
Jule-TV skal sees på den tradisjonelle TVen. Den midt i stua. 96 prosent av de spurte sier at de skal se sine julefavoritter på «stuens tempel». 8 prosent svarer nettbrett/mobil, 7 prosent svarer PC og 3 prosent ser klassikerne på DVD.


Lista
  1. NRK1: «Tre nøtter til Askepott»: 45 %
  2. NRK1: «Donald Duck og vennene hans»: 39 %
  3. NRK1: «Sølvguttene synger julen inn»: 31 %
  4. NRK1: «Snekker Andersen og julenissen»: 25 %
  5. TV 2: «Flåklypa Grand Prix»: 21 %
  6. TV3: «Alene hjemme»: 21 %
  7. NRK1: «Reisen til julestjernen»: 20 %
  8. NRK1: «Julemorgen»: 17 %
  9. NRK1/TV3: «Love actually»: 15 %
  10. NRK1: «Astrid Lindgrens jul»: 12 %

Flere saker

- Ja til ølsalg i kiosker og bensinstasjoner Frp foreslår nok en gang å tillate salg av alkohol på kiosker og bensinstasjoner. Onsdag 27.05 2020
Flere kanaler