POPULÆRT: Legoland i danske Billund er et yndet reisemål for mange nordmenn i feriene.
POPULÆRT: Legoland i danske Billund er et yndet reisemål for mange nordmenn i feriene. Foto: Pressefoto
Vårt danske broderfolk i sør er opprørte, etter at det ble kjent at den nasjonale stoltheten Legoland bedriver en billettpraksis mange synes er forkastelig.

Etter at inngangsbilletten for barn på 339 kroner er betalt, kan nemlig de mest velstående foreldrene velge å punge ut ytterligere 599 kroner – og sikre at poden slipper å stå i kø på 11 av de mest populære attraksjonene.

Pepres med sinte innlegg
Reaksjonene etter at Politiken først skrev om saken har mildt sagt ikke latt vente på seg, og Legolands Facebook-sider blir nå pepret med innlegg fra opprørte foreldre.

Her er noen av kommentarene:

«Usmakelig at man betale seg foran i køen, det vil jeg aldri støtte»

«Legoland er visst ikke interessert i alle barn, men kun de rike og de rikes barn. Fint, for da kan familier slutte å besøke dette høyst usympatiske stedet»

«Skal vi lære våre barn at hvis man bare har penger nok, så kan man gjøre som man vil? SKAM DERE!!! Jeg er FERDIG med Legoland»

«Så udansk, så usmakelig, så veldig ikke i orden!! Jeg kommer aldri tilbake. Skam dere!»

En annen gjest bemerker at en slik købillett er godt kjent fra flere internasjonale parker, som Disneyworld.

«Man bestemmer da selv om man vil betale! Veldig godt initiativ, som vi vil benytte oss av neste gang vi besøker parken»

Vil fortsette
Ifølge pressekontakt hos Legoland, Julie Sloth Blumensaat, har parken hatt denne billettpraksisen i mange år.

– Dette er ikke noe vi har hatt noe problemer med i parken, og det påvirker ikke gjestene våre. Vi har hatt systemet i mange år, og kommer til å fortsette med det, sier pressekontakten til BT.Flere kanaler