GLEDE: Nathan og Megan viser fram sin nyfødte datter, Eilee. Få timer senere dør moren uventet.
GLEDE: Nathan og Megan viser fram sin nyfødte datter, Eilee. Få timer senere dør moren uventet. Foto: GoFundMe
Den lille familien hadde nettopp gått fra å være to til å bli tre.

Nathan Johnson og Megan Moss Johnson var blitt foreldre for første gang – og var så lykkelige som de kunne bli. På bildet ovenfor feirer foreldrene at datteren Eilee har kommet til verden.

Noen få timer senere begynner Megan (31) å føle seg dårlig. Hun dør samme dag av komplikasjoner, bare åtte timer etter fødselen.

Hadde hjertesykdom
Megan var bare 15 år gammel da hun fikk påvist den alvorlige hjertesykdommen myokarditt. Noen år senere, som 23-åring, gjennomgikk hun en hjertetransplantasjon.

Transplantasjonen var vellykket, og Johnson fortalte til lokalavisen at hun hadde fått øynene opp for organdonasjon.

– Jeg tenkte aldri på å bli en donor før jeg selv trengte et organ. Familien min tenkte ikke på det før de hadde en datter som trengte det. Det kan redde liv. Det reddet mitt. Det er livets gave, sa Megan Johnson til St. Louise Post-Dispatch i 2011.

Ifølge Dagbladet giftet hun seg med musikeren Nathan Johnson et år etter transplantasjonen.

Saken fortsetter under innlegget

Almost time for Baby E! Also first look at one of our new black doors.

A post shared by Nathan Johnson (@iamnathanjohnson) on


Gratulerte
Under graviditeten og fødselen fikk Megan tett oppfølging, ettersom svangerskap hos hjertetransplanterte har høyere risiko. 

Megan skal ha blitt fortalt av legene at graviditet ikke var noe problem for henne, ettersom helsetilstanden hennes var svært god.

Kort tid etter den vellykkede fødselen i 03-tiden natt til tirsdag, la faren ut en hilsen til mor og datter, skriver CNN.

«Gratulerer med fødselsdagen, Eilee Kate Johnson. Megan var/er profesjonell, og hun føler seg strålende. Hjertet hennes fungerte utmerket hele tiden og Eilee fant seg raskt til rette. Jeg er en heldig mann!», står det i oppdateringen.

Saken fortsetter under bildet

Ifølge People er ikke dødsårsaken fastslått, men de etterlatte skal ha blitt fortalt at dødsfallet ikke var hjerterelatert.

Nå har Josh Wilson, som spiller i samme kristne band som faren, opprettet en GoFundMe-side for å støtte den sønderknuste kameraten sin.

«Nathan og Megan fikk være foreldre for Eilee i seks timer sammen. Megan holdt, ammet og rapet vesle Eilee. Nathan sier de ikke klarte å sove for de var så oppspilte. De snakket sammen hele natten og morgenen. Rundt klokken 09 eller 10 begynte Meg å bli dårlig. Klokken 11 reiste hun hjem», skriver Wilson.


Enorm respons
Han ønsker å samle inn penger slik at kameraten kan være hjemme med datteren i mange måneder, samt å sikre at Eilee en dag kan få gå på college.

Responsen så langt har vært enorm. I skrivende stund er det samlet inn mer enn 400.000 dollar (drøyt 3,3 millioner kroner) på GoFundMe-siden.

«Dette tar pusten fra meg. Klarer ikke å slutte å gråte. Tusen takk for oversvømmende kjærlighet for vennen vår», skriver en rørt Wilson.
Flere kanaler