JA: «Kongens nei» har enormt gode besøkstall - etter kun tre uker på kino.
JA: «Kongens nei» har enormt gode besøkstall - etter kun tre uker på kino. Foto: Paradox Film
«Kongens nei» har mottatt strålende kritikker, både for regi, historie og skuespillernes innsats.
Nye kinotall fra Film & Kino viser at også folket støtter opp om den norske storsatsningen.

Etter bare tre helger har hele 423 358 personer løst billett, for å se filmen om et av de største dramaene i norsk historie.

Produsent for filmen, Stein B. Kvae, er henrykt over tallene.

– Dette er utrolig gledelig! Jeg har fått høre om flere forestillinger hvor folk har klappet etterpå, så jeg opplever at folk elsker filmen. Det lover godt for fortsettelsen, sier Kvae i en pressemelding.

Artikkelen fortsetter under bildet
Kongens nei
Kong Harald og dronning Sonja før førpremieren på filmen 'Kongens Nei' i sin egen slottspark. Foto: NTB scanpix

Godt år for kinobransjen. 
Nordmenn går oftere og oftere på kino. Hittil i år har 9.508.801 løst billetter på kino i Norge, mot 8.658.443 på tilsvarende tid i fjor.

I følge tall fra Film & Kino er årets nest-mest sette film «Et helt halvt år» (406 511 solgte billetter), med «Istid: På kollisjonskurs» (375 902 solgte billetter) på en tredjeplass.


Flere saker

– Personer som nekter å jobbe av religiøse årsaker skal ikke få stønad – Det er ikke akseptabelt at Nav gir penger til folk som ikke vil jobbe av religiøse grunner. Torsdag 30.07 2020
– Synd hvis minnesmerket ikke er på plass til neste år – Det er veldig synd hvis det nasjonale minnesmerket på Utøya ikke er på plass til tiårs-markeringen neste år. Fredag 31.07 2020
Flere kanaler