OVERVÅKET: Produsent av sex-leketøy har overvåket folks nytelsesvaner gjennom vibratorer og deres tilhørende mobil-app.
OVERVÅKET: Produsent av sex-leketøy har overvåket folks nytelsesvaner gjennom vibratorer og deres tilhørende mobil-app. Foto: Shutterstock
Etter mistanke gikk flere kunder sammen i gruppesøkssmål mot det kanadiske selskapet Standard Innovation. Det var Courthouse News Service som først omtalte saken.

Overvåket i nytelsesakten
Sex-leketøyene fra Standard Innovation inkluderer seriene We-Vibe Classic og Rave by We-Vibe. Disse er spesielt laget for par som ønsker at partneren skal kunne fjernstyre akten via Bloothoth og en mobil-app.

Når par trodde de delte en privat stund har nærmere undersøkelser vist at selskapet følger med.

Appen samlet informasjon om hvilken temperatur og intensitet brukerne av leketøyene benyttet seg av, i tillegg til hvor ofte de brukte dem.

Saken fortsetter under bildet.
Pung
STYRES VIA MOBILEN: Vibratorene som har blitt overvåket kan fjernstyres fra en app på mobilen. Foto: Kondomeriet AS


Oppreisning
I den føderale domstolen i Chicago hvor saken kom opp ble det inngått forlik mellom partene. 

Alle som har kjøpt et leketøy av de gitte typene får tilbake nærmere 199 dollar (1780 norske kroner). De som i tillegg har knyttet vibratorene opp mot den tilhørende app'en får en oppreisning på inntil 10.000 dollar (90.000 norske kroner).

Selskapet har økt sikkerheten omkring personvernet og gitt brukeren mer kontroll over informasjonen som deles. Det sier en talsperson til Fortune.


Også i Norge
We-vibe er én av de mest solgte vibratorene i verden og finnes også hos flere erotiske butikker i Norge som for eksempel Kondomeriet.Flere kanaler