FRA NISSEN: Når det står "Fra Nissen" på julegaven er det  sannsynligvis like ofte pappa som mamma som står bak.
FRA NISSEN: Når det står "Fra Nissen" på julegaven er det sannsynligvis like ofte pappa som mamma som står bak. Foto: Shutterstock
Vi nordmenn kommer til å bruke 58 milliarder kroner på julegaver i år. Det er et snitt på 11.000 kroner pr. person, i følge Virke. Men, hvor mye tid bruker vi på julegaveshopping?

LES OGSÅ: Hjelper det å vanne treet med sitronbrus?

Ikke mer tid til mat
Vi bruker ikke mer tid i matvarebutikken i desember enn i resten av året, men vi bruker mye mer tid til å shoppe andre varer. Julegaver. Julepynt. Juletre.

Generelt bruker vi 21 minutter hver dag i desember på å shoppe andre ting enn matvarer. Det er en økning på 9 minutter i forhold til en gjennomsnittlig dag f.eks. i november, melder SSB.

Like ivrige
Det er altså nesten en dobling i tiden vi bruker på shopping i desember og menn og kvinner er nesten like aktive i butikken. Menn bruker i snitt 20 minutter pr. døgn på shopping i desember, mens kvinner bruker 22 minutter.


Saken fortsetter under bildet.
Mann og kvinne på shopping
20 MINUTTER: Vi bruker over 20 minutter hver dag på shopping i desember. Foto: Shutterstock

Ikke mer ute på byen
Overraskende nok viser tallene fra Statistisk Sentralbyrå at vi IKKE er mer ute på byen i desember enn ellers i året. Det er nok mer følelsen av at desember er så hektisk. Undersøkelsen viser at vi ikke er nevneverdig mer i selskap eller på restaurant i førjulstiden enn i året som helhet.

Reiser fra hele greia
Nesten hver sjette nordmann reiser ut av landet i jula. 

– Vi forventer at rundt 35 000 nordmenn drar på pakketur til varmere strøk i jula, basert på tendensen fra tidligere år, sier Sverre McSeveny-Åril, direktør for Virke Reise Utland, som ser at sol og varme trekker mange nordmenn sørover i løpet av julen.

Sandmenn på stranda
VIL BORT FRA JULESTRIA: 35.000 nordmenn reiser på pakketur til varmere strøk i jula. Foto: Shutterstock


Flere saker

– Personer som nekter å jobbe av religiøse årsaker skal ikke få stønad – Det er ikke akseptabelt at Nav gir penger til folk som ikke vil jobbe av religiøse grunner. Torsdag 30.07 2020
Halvparten av ny smitte kommer fra utlandet Halvparten av de nye som blir smittet av koronaviruset i Norge, har blitt smittet i utlandet. Onsdag 29.07 2020
– Synd hvis minnesmerket ikke er på plass til neste år – Det er veldig synd hvis det nasjonale minnesmerket på Utøya ikke er på plass til tiårs-markeringen neste år. Fredag 31.07 2020
Flere kanaler