FRA NISSEN: Når det står "Fra Nissen" på julegaven er det  sannsynligvis like ofte pappa som mamma som står bak.
FRA NISSEN: Når det står "Fra Nissen" på julegaven er det sannsynligvis like ofte pappa som mamma som står bak. Foto: Shutterstock
Vi nordmenn kommer til å bruke 58 milliarder kroner på julegaver i år. Det er et snitt på 11.000 kroner pr. person, i følge Virke. Men, hvor mye tid bruker vi på julegaveshopping?

LES OGSÅ: Hjelper det å vanne treet med sitronbrus?

Ikke mer tid til mat
Vi bruker ikke mer tid i matvarebutikken i desember enn i resten av året, men vi bruker mye mer tid til å shoppe andre varer. Julegaver. Julepynt. Juletre.

Generelt bruker vi 21 minutter hver dag i desember på å shoppe andre ting enn matvarer. Det er en økning på 9 minutter i forhold til en gjennomsnittlig dag f.eks. i november, melder SSB.

Like ivrige
Det er altså nesten en dobling i tiden vi bruker på shopping i desember og menn og kvinner er nesten like aktive i butikken. Menn bruker i snitt 20 minutter pr. døgn på shopping i desember, mens kvinner bruker 22 minutter.


Saken fortsetter under bildet.
Mann og kvinne på shopping
20 MINUTTER: Vi bruker over 20 minutter hver dag på shopping i desember. Foto: Shutterstock

Ikke mer ute på byen
Overraskende nok viser tallene fra Statistisk Sentralbyrå at vi IKKE er mer ute på byen i desember enn ellers i året. Det er nok mer følelsen av at desember er så hektisk. Undersøkelsen viser at vi ikke er nevneverdig mer i selskap eller på restaurant i førjulstiden enn i året som helhet.

Reiser fra hele greia
Nesten hver sjette nordmann reiser ut av landet i jula. 

– Vi forventer at rundt 35 000 nordmenn drar på pakketur til varmere strøk i jula, basert på tendensen fra tidligere år, sier Sverre McSeveny-Åril, direktør for Virke Reise Utland, som ser at sol og varme trekker mange nordmenn sørover i løpet av julen.

Sandmenn på stranda
VIL BORT FRA JULESTRIA: 35.000 nordmenn reiser på pakketur til varmere strøk i jula. Foto: Shutterstock


Flere saker

Vinn TV-pakke verdt 50.000,-
Vinn TV-pakke verdt 50.000,- Mandag 30.03 2020
Christers luksuspizza
Christers luksuspizza Fredag 03.04 2020
Flere kanaler