OPPVASK: Lik fordeling av oppgavene i hjemmet kan være oppskriften på et bedre sexliv.
OPPVASK: Lik fordeling av oppgavene i hjemmet kan være oppskriften på et bedre sexliv. Foto: Shutterstock
Flere undersøkelser viser at ulik fordeling av arbeidsoppgaver i forholdet fører til flere konflikter, skriver Aftonbladet.

Arbeidsfordeling er nøkkelen
Et amerikansk studie viser blant annet at forhold der kvinnen har stort sett alt ansvaret for barna har aller minst sex.


Studiene viser også at par som deler arbeidsoppgavene i hjemmet likt er mer fornøyde med både forholdet generelt - og sexlivet.

En nypublisert rapport konkluderer med at menn og kvinner som deler arbeidsoppgaver i hjemmet likt har 0,5 flere samleier i måneden enn de som ikke gjør det.

Sosiologiprofessor Amanda Miller ved University of Indianapolis er en av de som har vært med å skrive rapporten. Hun mener holdningene våre til rettferdig fordeling av arbeidsoppgaver i hjemmet har forandret seg mye de siste årene.

– Når det gjelder forhold er rettferdighet og gjevn fordeling viktigere for oss nå enn det var før, sier Miller til New York Post.


Flere saker

- Ja til ølsalg i kiosker og bensinstasjoner Frp foreslår nok en gang å tillate salg av alkohol på kiosker og bensinstasjoner. Onsdag 27.05 2020
Flere kanaler