ROMANTISK: Det er fullt mulig å feire Valentinsdagen uten at det koster penger
ROMANTISK: Det er fullt mulig å feire Valentinsdagen uten at det koster penger Foto: Shutterstock
0:00 | 1:21
Mange er negative til å feire Valentines Day, og begrunner det med at det er en dag som er skapt av handelsstanden.

Men det stemmer faktisk ikke. 

Feiringen oppstod faktisk på 1500-tallet på bakgrunn av at fuglene starter å parre seg rundt den 14. februar.

Man feirer altså både kjærligheten og at våren er i anmarsj. Og det trenger da ikke koste så mye?

Vi gir deg tipsene til hvordan du får en romantisk kveld med din Valentine uten at det koster skjorta.

*Tenn lys
Levende lys kan skape en veldig romantisk stemning. Tenn mange stearinlys, og skru av alle elektriske lamper.

*Skriv et brev
Mange er flinke til å sende søte meldinger til kjæresten via Messenger, Snapchat eller sms. På Valentines Day kan du gjøre det enda mer romantisk ved å sende et gammeldags håndskrevet brev til din kjære. Er du ekstra kreativ kan du lage et personlig valentinskort som du kan overrekke personlig. Slike ting blir tatt vare på og husket, i motsetning til en sms.

*Lag mat
Lag en ekstra god middag på Valentinsdagen. Vent til eventuelle barn har lagt seg, og lag gjerne middagen sammen. Enten dere lager noe enkelt, eller flotter dere med både forrett og dessert er dette en god erstatning for en eventuell gave. Gjør det ekstra romantisk ved å tenne lys og dekke på bordet ekstra fint. 

*Gjør noen en tjeneste
Mange setter mer pris på en tjeneste enn en materiell ting i gave. Valentinsdagen er kanskje en god anledning til å hjelpe din kjære med noe? Det kan være så enkelt som å gjøre husarbeidet slik at din kjære får litt egentid. Kanskje det er noe hun eller han aldri får tid til å gjøre? Slik omtanke er uendelig mye verdt.

*Massasje
De fleste synes at det er kjempedeilig å få en massasje av sin kjære. Gjør litt ekstra ut av det på Valentinsdagen med massasjeolje, roseblader og stearinlys, eller gjør det enkelt foran TV'en. 

*Film
Sett av tid til hverandre på valentinsdagen. Dere kan feks se en film sammen? Den trenger ikke være romantisk. 


Tradisjon
Valentines Day, også kalt Alle hjerters dag eller kjærlighetsdagen, feires den 14. februar hvert år og er tradisjon i engelsktalende kulturer, Frankrike og i Skandinavia. 

Allers størst er kanskje feiringen i USA, hvor det er helt utenkelig å komme hjem til kjæresten uten gave. Det fortalte Jan Thomas, som var gjest i P4's Radiofrokost i dag tidlig. (Hør lyd øverst i saken.)

Flere kanaler