Se video fra navnfesten her! Video: Privat
Da det bare var et par dager igjen til navnefesten, og foreldreparet Inger Berit Hagen og Jostein Sydnes fra Stord fortsatt ikke hadde bestemt seg for navn til sønnen, valgte de å gå for en løsning de trolig til nå er alene om.

– Han minste var blitt fire måneder, og et par dager før navnefesten hadde vi fortsatt ikke klart å bestemme oss for navn. Men vi hadde veldig mange alternativer som vi kunne tenke oss, sier Inger Berit til P4.

Det var da de begynte å lufte ideen om å gjøre noe ut av det på selve navnefesten. 


Vurderte lykkehjul og loddtrekning
Det var NRK som først omtalte saken.

– Jeg hadde et forslag om å kjøre et lykkehjul, og vi vurderte også loddtrekning, sier Inger Berit. 

Men så fikk Jostein ideen om å brukte Kahoot, et nettbasert program som er populært å bruke til å lage quiz i sosiale sammenhenger.

Til navnefesten var det invitert over 70 gjester, og foreldrene likte tanken på at familie og venner skulle få være med å bestemme navnet til sønnen. Derfor ble de enige om fire navn de kunne tenke seg, og la resten av skjebnen i hendene til gjestene.

De fire navnene familie og venner kunne velge mellom var Tarald, Sturla, Ivar og Guttorm.

– Det var en overraskelse, så ingen av gjestene visste om det på forhånd. Det ble veldig god stemning i salen da vi fortalte hva vi skulle gjøre, og gjestene syntes det var morsomt. Først ble de veldig overrasket, og så ble det stor jubel, sier Inger Berit.

Saken fortsetter under bildet.
Navnefest
NAVNEFEST: Da foreldreparet Inger Berit Hagen og Jostein Sydnes skulle finne navn til fjerdemann i søskenflokken, gikk de for en utradisjonell løsning - nemlig avstemning. Foto: Privat

– Håper han synes det er morsomt
Etter at gjestene hadde avgitt sin stemme og fasiten var klar, viste den et veldig jevnt resultat. Men flest ville at den fire måneder gamle gutten, som til da hadde blitt kalt Nemo, skulle få navnet Sturla. På en god andreplass kom Ivar.

Inger Berit sier at det noe utradisjonelle valget ikke skyldes at de ikke bryr seg om navn.

– Noen spurte om vi gjorde dette fordi vi ikke var så opptatt av hva han skulle hete, men det er heller omvendt. Vi har hatt en grundig navneprosess, og det er ikke noe vi har tatt lett på. Dette er tross alt noe han skal ha resten av livet, sier hun.

Fra før har de tre barn, så Inger Berit sier hun synes det var greit å få hjelp til å bestemme det fjerde navnet.

– Forhåpentligvis er dette en positiv historie, og vi håper Sturla synes det er morsomt å tenke på når han blir større at familie og venner var med å bestemme navnet. 

Se video fra navnefesten øverst i saken!