ENGASJERER: Bildet av Aspen (3) i bånd har ført til voldsom debatt i USA.
ENGASJERER: Bildet av Aspen (3) i bånd har ført til voldsom debatt i USA. Foto: Privat
En far fra Oregon i USA skaper voldsom debatt i sosiale medier, etter at han delte et helt spesielt bilde av datteren Aspen (3).

Clint Edwards (34) hadde med seg datteren på gårdsmarked forrige helg, og i etterkant la han ut et bilde av at datteren går i bånd.

Saken fortsetter under bildet
datter
KOMMER INGEN VEI: Slik gikk far og datter da de nylig var på et marked i nærheten. Foto: Privat

Ifølge trebarnsfaren ble båndet kjøpt inn til jul i fjor, og det ble blant annet brukt da familien var i Disneyland.

– Jeg bruker det fordi jeg elsker henne, men jeg kommer til å få kjeft for det, og det er en vanskelig situasjon, sier Edwards til ABC News.

Clint Edwards forteller at datteren er fullstendig umulig å holde styr på når familien er utpå.

«Faktum er at hvis jeg ikke tar på henne bånd når vi er i fornøyelsesparker, dyrehager, tett befolkede kjøpesentre og markeder, vil hun være ungen som blir ropt opp over høyttaleranlegget. Hun vil være barnet som vil poppe opp i Facebook-feed'ene til folk for at hun vandrer helt alene på parkeringsplassen på kjøpesenteret. Hun kan være barnet som klatrer inn til tigrene. For jeg klarer ikke, uansett hva jeg gjør, å holde styr på henne. Nysgjerrigheten hennes er utrolig, og til å bare ha 30 cm lange steg, beveger hun seg raskere enn noen olympier», skriver faren i innlegget.


Sterke reaksjoner – begge veier
Facebook-posten har i skrivende stund fått mer enn 25.000 likes, kommentarer og delinger, i tillegg til at saken er omtalt i en rekke medier verden over.

«Jeg brukte å være ganske dømmende i sånne saker. Så fikk jeg barn», skriver en mor i kommentarfeltet.

«Å ta på barnet ditt et bånd sier mye om din kunnskap om å være forelder og disiplin, og du fortjener å bli dømt», skriver en far.

«Jeg hadde alle mine fire barn i bånd, og de er voksne nå. Ingen har tatt skade av dette», skriver en mor.

«Ordet bånd og barn burde ikke vært tillatt i samme setning», skriver en annen.

Clint Edwards, som også driver bloggen «No Idea What I'm Doing: A Daddy Blog», forteller at han var forberedt på kjeft før han postet bildet, men at overraskende mange har vært positive.

– Responsen har vært overveldende, de siste dagene har vært helt ville, sier Edwards til P4.

Han avslutter Facebook-innlegget på følgende måte:

«Hun vil roe seg, slik alle barn gjør. Men inntil den dagen kommer, vil jeg gjøre alt jeg kan for å beskytte henne. Selv om det også inkluderer et bånd».


clint
FAR: Clint Edwards har fått mye kjeft, men også mye ros. Foto: Privat


Flere saker

Får ikke inn voldsutsatte barn Etter at skolene og barnehagene stengte på grunn av koronakrisen, har det kommet inn langt færre barn som har blitt utsatt for vold og overgrep på sykehusene. Mandag 30.03 2020
Flere kanaler