MYSTISK: Linda Andreassen Follesø ble overrasket da hun oppdaget kortet i postkassen.
MYSTISK: Linda Andreassen Follesø ble overrasket da hun oppdaget kortet i postkassen. Foto: Tor Kjetil Kristoffersen/iFinnmark/privat
En rekke personer i Lakselv i Finnmark har den siste tiden mottatt ferie-postkort som har vært undertegnet med «De vennlige fremmede» eller en lignende signatur.

Felles for postkortene er at mottakerne ikke kjenner til avsenderne.

Hvalsafari og minigolf
– Vi har vært på ferie, så da vi kom hjem lå det et postkort i postkassa og ventet på oss. Det var sendt fra Tenerife 27. juli, forteller Linda Andreassen Follesø til iFinnmark, som først omtalte saken.

«Jeg sender deg et lite kort fra nydelige Tenerife. Her har vi storkost oss med late stranddager, gode middager, hvalsafari og minigolf», står det blant annet på postkortet. Problemet er bare at Linda ikke aner hvem det er fra.

– Jeg tenkte det var hyggelig med postkort, men kom ikke på noen kjente som skulle feriere på Tenerife i sommer og lurer veldig på hvem det er fra, forteller Andreassen Follesø til P4.

Saken fortsetter under bildet
postkort
Foto: Tor Kjetil Kristoffersen/iFinnmark

Nå viser det seg at også flere andre har mottatt mystiske kort.

– Jeg hadde sett en annen fra Lakselv skrive på Facebook om kort fra de vennlige fremmede, så jeg skjønte jo straks jeg leste kortet at vi var utsatt for samme stunt. Men det er ulik skrift og ulike steder, så vi lurer jo veldig på hvordan dette henger sammen.


15-åring fikk kort
Hun presiserer at så lenge det ikke er noen trusler av noe slag, er det bare hyggelig å få postkort. Selv om det er fra «fremmede».

Ifølge iFinnmark har de andre kortene kommet fra hhv Oslo, Sussex i England og Frankrike. I tillegg fikk Rannveig Blomkvists 15 år gamle sønn, Vebjørn, et kort fra Nice, undertegnet av «Marianne og Ida, de vennlige fremmede».

– Dette er jo litt rart, det er fra forskjellige folk, og man ser forskjellige håndskrift. Så det virker som om det er mange som er engasjert i dette, sier Blomkvist til iFinnmark.


rannveig
POSTKORT: Den 15 år gamle sønnen til Rannveig Blomkvist fikk hilsen fra Nice i Frankrike. Foto: Tor Kjetil Kristoffersen/iFinnmark


Flere kanaler