DRAMATISK: Kvinnen fikk andre- og tredjegradsforbrenninger i ulykken.
DRAMATISK: Kvinnen fikk andre- og tredjegradsforbrenninger i ulykken. Foto: Shutterstock
Flyselskapet Asiana Airlines er dømt til å betale en passasjer 109,6 millioner koreanske won (ca 800.000 kroner) etter en ulykksalig hendelse i 2014.

En sørkoreansk modell, som bare er kjent under etternavnet Chang, skulle fly fra den sørkoreanske byen Incheon til Paris. Underveis på flyvningen kom en flyvertinne i skade for å søle nudelsuppe over modellen, som pådro seg andre- og tredjegradsforbrenning på mage, lår og underliv.

Chang måtte gi seg som modell etter hendelsen, og hun har vært gjennom flere operasjoner i årene som er gått.

– Selv etter flere hudtransplantasjoner vil jeg aldri bli helt bra igjen. Brannskadene har også påvirket forholdet til min ektemann, og jeg er blitt fortalt at en graviditet kan være farlig for meg, sa Chang i retten, ifølge News.com.


Fikk mer enn hun krevde
Passasjeren hevder også at flyselskapet ikke ga henne tilstrekkelig medisinsk behandling for brannskadene. Chang skal ha fått isposer, salve og noen smertestillende tabletter på resten av turen mot Paris.

Flyselskapet, på sin side, hevdet at ulykken inntraff etter at Chang slo til trallen med nudelsuppen. De har også forklart at de fulgte de medisinske instruksjonene fra en lege om bord da de behandlet kvinnen.

Chang saksøkte flyselskapet for 2 millioner koreanske won (ca 14.600 kroner), men retten i Seoul mente erstatningen burde være 109,6 millioner won (ca 800.000 kroner).


fluy
Foto: Shutterstock

Flere saker

- Historisk stor sak Politiet har i dag pågrepet en tiende person i det de kaller en historisk stor sak om seksuelt misbruk av hunder. Onsdag 23.09 2020
Setter inn flere tiltak mot muslimhat Økt fokus på diskriminering av muslimer i skolen og registrering av hatkriminalitet hos politiet. Onsdag 23.09 2020
Flere kanaler