AVHENGIG: Forskning viser at å komme seg over et samlivsbrudd kan sammenlignes med å slutte med narkotika.
AVHENGIG: Forskning viser at å komme seg over et samlivsbrudd kan sammenlignes med å slutte med narkotika. Foto: Shutterstock
Mange av oss har opplevd det. Man krangler stadig mer, man føler at kjæresten har blitt mer som en venn, man har fått et godt øye til en annen. 

Grunnene til at et forhold strander kan være mange, men den dårlige følelsen man sitter igjen med etter et brudd, er ofte den samme. Og nettopp denne følelsen har en vitenskapelig forklaring. 


Kjærlighet er som narkotika
Hjerneforsker Dr. Lucy Brown, gjorde i 2010 et kjent eksperiment der hun viste deltakere bilder av venner og ekskjærester. Hun overvåket hjernens respons til de ulike bildene og sammenlignet dem, skriver The Huffingtonpost

Resultatene viste at bildene av ekskjærester trigget de samme områdene i hjernen som hos en person som forsøker å slutte med narkotika. Med andre ord; kjærlighet er som dop - skikkelig vanskelig å slutte med. 


– Når vi ser på et bilde av en ekskjæreste, er det vondt, men hovedsaken er at du fortsatt er forelsket i personen, sier Brown til Youtube-kanalen Bustle.  

Så hvis du føler deg forferdelig etter et brudd, er det helt normalt, du er rett og slett menneskelig. 

I Bustle-klippet under kan du høre intervjuet med Lucy Brown og se hva et brudd gjør med hjernen. 


Flere kanaler