SKADELIG: Ny, dansk forskning viser at brus kan være skadelig for mannens edle deler.
SKADELIG: Ny, dansk forskning viser at brus kan være skadelig for mannens edle deler. Foto: Shutterstock / Montasje
De færreste vil påstå at brus er en sunn drikk, men de ferske resultatene fra en ny, dansk undersøkelse vil kanskje bekymre noen.

Forskerne oppdaget at personer som drikker mer enn en liter brus per dag, får redusert spermantallet med opp til 30 prosent, det skriver den britiske avisen Mirror.


Undersøkelsene er gjort ved universitetssykehuset i København, og viser, i følge den britiske nettavisen, at menn som ser på seg selv som avhengige av brus, har mindre effektive «svømmere», enn de som holder seg unna.

Omfattende undersøkelser
Den danske studien har undersøkt 2554 menn, både de som drikker mye cola, og de som aldri rører det. Konklusjonen til de danske forskerene er klar: 

De som drikker brus har i gjennomsnitt 35 millioner sædceller per millimeter, mot 56 millioner hos de som drikker lite eller ingen cola.
Artikkelen fortsetter under bildet
Brus
BRUS: En forfriskende brus er greit, men i store mengder er det skadelig for kroppen. Foto: Shutterstock

Det er viktig å nevne at 35 millioner sædceller fortsatt er innenfor normalen, men resultatet er påfallende lavere enn hos de som ikke drikker brus.


Ukjent synder
Forskerene har ikke klart å finne ut av hva det er i brus som gjør at det blir mindre sædceller. En polsk studie, omtalt i nettartikkelen, på ereksjonssvikt hos menn, viser også at brus ikke er bra for ereksjonen. Den studien konkluderte med at det kan være et søtningsstoff i brus, som skaper problemer for menn.

Uansett så kan det se ut til at brus ikke gir deg mer futt i kanonen.

Flere kanaler