SVIK: I mange land er det sett på som et stort svik å se en serie uten partneren til stede.
SVIK: I mange land er det sett på som et stort svik å se en serie uten partneren til stede. Foto: Shutterstock
I et parforhold er tillit tradisjonelt ansett som en av de viktigste byggesteinene for at et forhold skal være velfungerende. Når tillit brytes, kan det skape både mistro og en følelse av svik. 

Man hører ofte om tillitsbrudd i sammenheng med utroskap, og til skrekk og advarsel har nå en ny type utroskap inntatt forhold verden over, nemlig Netflix-utroskap. 

Netflix-utroskap er når den ene parten i et parforhold velger å se episoder av en serie paret følger med på sammen, når den andre parten ikke er tilstede. Dette kan føles som et svik, viser en studie utført av Netflix.

Fordi man egentlig skulle oppleve oppturene og nedturene i serien sammen som et par, og den ene parten bestemmer seg for å bryte det løftet, kan den etterlatte parten kjenne seg sviktet og oversett.

Studien viser at hele 46% av par som ser serier sammen på et tidspunkt har sett serien uten partner til stede, og har ingen intensjon om å stoppe.

Noen serier er mer utsatt for Netflix-utroskap. På toppen av lista finner vi «Orange is The New Black», «The Walking Dead», «Breaking Bad», «American Horror Story», «House Of Cards», «Narcos» og «Stranger Things».

De fleste som er Netflix-utro planlegger ikke utroskapen, og 80% av sniktittingen er derfor ikke planlagt. 66% sier at seriene bare er for gode til å slutte å se på. Studien viser også at 25% av sniktittingen skjer når partneren har sovnet.

Verre enn faktisk utroskap
Det finnes også de som mener at å se videre på en serie når den andre har sovnet ikke kan regnes som et svik, men dette varierer utfra hvor i verden man bor. I Hong Kong blir det å være Netflix-utro nemlig sett på som et større svik enn det å faktisk være utro.
Flere saker

- Historisk stor sak Politiet har i dag pågrepet en tiende person i det de kaller en historisk stor sak om seksuelt misbruk av hunder. Onsdag 23.09 2020
Setter inn flere tiltak mot muslimhat Økt fokus på diskriminering av muslimer i skolen og registrering av hatkriminalitet hos politiet. Onsdag 23.09 2020
Flere kanaler